Miniconcerte, spectacole de teatru şi demonstraţii de street dance sunt programate, în weekend, pe Calea Victoriei, în cadrul proiectului "Străzi deschise - Bucureşti, Promenadă urbană".

Programul artistic începe sâmbătă, la ora 17:00, cu "Explorare urbană prin intermediul aparatului foto", un tur ghidat pe traseul Calea Victoriei - Piaţa Victoriei - Ateneul Român. Fotograful Cristian Octavian Pavel îi invită pasionaţii de fotografie şi nu numai să descopere, prin lentila aparatului foto, clădiri istorice, artă stradală, grădini şi pasaje mai puţin cunoscute ale oraşului. Punctul de întâlnire este în faţa Ateneului Român, iar participarea este gratuită, în limita a 15 locuri. Este necesară înscrierea prealabilă, prin completarea unui formular.

În zona Cercului Militar, de la ora 17,00, se vor desfăşura o serie de miniconcerte pop, pop-rock, hip-hop, jazz, pop-jazz şi funk susţinute de tineri artişti vocali. De la spectacole muzicale în ritmuri moderne, programul artistic trece în registrul clasic, prin reprezentaţiile teatrale din cadrul proiectului artistic "Ochii minţii". Mai mulţi actori vor pune în scenă comedia "O scrisoare pierdută" de Ion Luca Caragiale, de la ora 18,00, în zona Parcului "Nicolae Iorga".

Personalităţi marcante din cultura României şi momente definitorii pentru ţara noastră vor prinde viaţă în spectacolul "Români la porţile lumii" al Teatrului Masca, care va fi prezentat în zona Muzeului Naţional de Istorie a României. Partea întâi est programată sâmbătă, începând de la ora 17,30, iar partea a doua duminică la aceeaşi oră.

Sursă foto: ARCUB

Duminică, trotuarul din faţa Parcului "Nicolae Iorga" va găzdui aventurile personajelor caragialeşti în spectacolul-lectură interactiv "D'ale carnavalului", care va începe la ora 18,00.

Programul artistic pe traseul pietonal din Calea Victoriei va continua în zona Bisericii Kretzulescu, unde dansatorii Asociaţiei Challenge Arts vor anima strada în spectacolul "Street Dance Show", programat de la ora 19,30.

Sâmbătă şi duminică sunt deschise publicului expoziţiile găzduite de Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti. Vizitatorii pot afla momente-cheie din evoluţia unor clădiri istorice din Capitală prin expoziţiile "Muzeul Vârstelor - de la copilărie la senectute", "În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani", "Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani", deschise în intervalul orar 10,00 - 17,30.

Şcoala de Artă Bucureşti invită publicul să admire expoziţii de pictură, grafică, design vestimentar, decoraţiuni interioare, precum şi explorările în lumea culorilor ale Secţiei pictură copii la sediul situat pe Strada Cuza Vodă nr. 100. Expoziţiile pot fi vizitate în ambele zile de weekend, în intervalul orar 10,30 - 21,30.

Ca urmare a evenimentelor programate se vor institui restricţii de trafic pe Calea Victoriei, care va putea fi traversată pe Strada Sevastopol, Strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta, Strada Ştirbei Vodă. De asemenea, se va putea circula între Calea Victoriei şi Strada Dem. I. Dobrescu.

Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă, pe durata restricţiilor, pe Strada Frumoasă, între Strada Sevastopol şi Calea Victoriei, Strada Gina Patrichi, între Bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei, între Strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei. Accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, ulterior către Strada Banului.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se reia, de sâmbătă, de la ora 22,00 până duminică, la ora 9,00. Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

Sursă foto: ARCUB

Sursa foto: ARCUB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri