Alegerea unui ceas bărbătesc potrivit necesită câteva ore bune de cercetare. Nicio problemă, ne-am ocupat noi de acest task și îți povestim pe scurt care sunt aspectele la care să te uiți când cauți ceasuri de mână pentru bărbați. Nu trebuie să fii un expert în ceasuri de mână pentru a face o alegere bună, important este să acorzi atenție câtorva detalii care să se potrivească la fix cu stilul, dorințele și bugetul tău.

Știm că foarte mulți bărbați se gândesc la ceasul de mână ca fiind accesoriul care le spune ora. Însă, nu doar cât este ceasul vei afla purtând un ceas bărbătesc, ci în funcție de modelul ales vei aduce o notă de stil outfitului. În plus, dacă vei opta pentru un ceas inteligent, funcționalități precum conectivitatea cu telefonul mobil, înregistrarea activităților sportive, ritmul cardiac etc.

Așadar gândește-te: Ce vrei să facă ceasul tău? Unde îl vei lua cu tine? Ce stil te atrage? De la ceasuri de lux până la modele moderne pentru orice buzunar, există un stil pentru fiecare bărbat și fiecare personalitate.
1. Mecanismul ceasului

Mecanismul ceasului este ceea ce îl face literalmente să ticăie: motorul sau inima ceasului. Astfel, în funcție de mecanism ceasurile bărbătești se împart în: mecanice, automatice sau cu quartz. Alegerea ceasului depinde astfel de preferințele fiecăruia.

Bărbatul care iubește stilul clasic va alege cel mai probabil un ceas cu mecanism mecanic care se bazează pe întoarcerea manuală a arcului principal. Zilnic, va trebui să scoți ușor în afară rotița laterală și să o răsucești în sensul acelor de ceasornic până când simți rezistență.

Ceasurile automatice sunt oarecum asemănătoare cu ceasurile mecanice deoarece necesită întoarcere, dar mult mai rar ele încărcându-se practic din mișcarea mâinii. Dacă nu porți zilnic acest ceas există cutii speciale care rotesc ceasul și mențin astfel ora exactă.

Ceasul cu mecanism quartz este denumit după bucata de cristal de cuarț din motorul electronic. Aceast ceas alimentat de o baterie poate fi digital sau analog. Un ceas digital cu quartz afișează ora numeric pe un ecran LCD, în timp ce un ceas analog are limbi tradiționale.
2. Carcasa ceasului bărbătesc

Stilul unui ceas depinde mult de materialele folosite. Ceasurile de lux pot fi fabricate din metale prețioase de ultimă generație (aur, aur alb, aur roz) până la aliaje placate cu argint. Alte aliaje, cum ar fi cele din oțel inoxidabil și titan, și-au făcut și ele loc pe scena ceasurilor de mână de lux.

Ceasurile sport și ceasurile casual de purtat zi de zi sunt fabricate din materiale rezistente la elemente corozive, astfel carcasele sunt fabricate cel mai adesea din oțel inoxidabil sau ceramică. Ușor, rezistent la coroziune și foarte durabil, oțelul inoxidabil este unul dintre cele mai puțin costisitoare metale disponibile. Deși este adesea folosit pentru ceasuri sport sau modele accesibile ca preț, oțelul inoxidabil este folosit frecvent în fabricarea ceasurilor de lux.
De asemenea, ceasurile din ceramică sunt la fel de elegante pe cât sunt de rezistente. Pe lângă faptul că sunt hipoalergenice, ceasurile din ceramică sunt rezistente la zgârieturi, purtări repetate și nu se vor decolora la soare.
3. Geamul ceasului

Geamul ceasului este un element important din construcția acestui accesoriu. De la plastic până la sticlă din cristal de safir, fiecare vine cu propriile sale proprietăți și preț. Sticla minerală este unul dintre cele mai frecvente tipuri de sticlă utilizate pentru geamurile de ceas. Este mai rezistentă la zgârieturi decât geamul din acril și mai accesibilă la preț decât safirul.

Când vorbim despre un ceas cu cristal de safir, vorbim despre un ceas de calitate superioară. Sticla de safir este unul dintre cele mai dure materiale de pe pământ, este ultra-rezistent la zgârieturi, oferă o vedere foarte clară a cadranului, dar se poate sparge la un impact extrem de puternic.

4. Curea sau brățară

Curelele și brățările pentru ceasurile de bărbați pot varia enorm în funcție de stil, material și brand, iar ele adaugă o notă de unicitatea ceasului. Când vrei să alegi între o curea de piele, silicon sau o brățară metalică, gândește-te în primul rând unde vei purta ceasul și cu ce ținută.

Ceasurile cu curea din silicon, textilă sau piele se potrivesc foarte mult cu stilurile sport, casual, casual chic. În timp ce modelele de ceasuri bărbați cu brățară metalică merg perfect cu ținute elegante sau office.

Curelele din piele sunt rezistente, ușor de purtat și elegante, de aceea se află în general în topul preferințelor. Nailonul este de asemenea un material excelent pentru ceasurile sport, având o întreținere redusă și fiind foarte confortabile la purtare. Cel mai comun tip de curea de ceas din material textil este cureaua NATO.
5. Funcții suplimentare

Funcții suplimentare ale ceasului pot include data, fusurile orare, temperatura, tahimetru, vizualizator de fază lunară sau calendar. Anumite modele de ceasuri bărbătești vin dotate cu un cronograf, care este un mic cronometru încorporat în mecanismul ceasului.

Cele mai multe funcții suplimentare sunt ușor de regăsit la ceasurile inteligente pentru bărbați. Un smartwatch va avea o mulțime de optimizări de la aplicații de urmărire pentru monitorizarea stării de sănătate și fitness, portofel digital și bineînțeles notificările de pe telefonul mobil. De asemenea, poți să inițiezi apeluri, să asculți muzică sau podcasturi, tot prin intermediul unui smartwatch.

Dacă te-ai uitat vreodată pe spatele ceasului, probabil că ai văzut inscripționate literele ATM și termenul „rezistent la apă”. ATM este o abreviere pentru „Atmosfere” și înseamnă rezistență la apă, deci nu te aștepta să îți furnizeze bani, pentru că nu va funcționa ca un… bancomat.

Intră pe watchshop.ro și alege ceasul bărbătesc preferat care te va pune cel mai bine în valoare!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri