Crăciunul se apropie, astfel că între mulți producători români a început o adevărată bătălie pentru cel mai bun cozonac de Crăciun. Asta însemnând, desigur, un cozonac care să se asemene celor făcute în casă, de serie mică, cărora producția industrială nu le știrbește gustul. Proprietarul unui magazin online din România a acceptat această provocare, astfel că produce el însuși un cozonac cu o rețetă inedită, cu care speră să câștige competiția producătorilor de profil.

"Magazinul online Azaria s-a înființat în 2021, din necesitatea de a oferi oamenilor niște pachete situate la un nivel de preț mediu către unul un pic mai ridicat, adică ceva ce nu se găsea în oferta de larg consum", a declarat pentru wall-street.ro Bogdan Ovidiu, manager Azaria.

Antreprenorul motivează decizia de a înființa magazinul prin faptul că piața era saturată de firme care făceau o selecție de produse care se regăseau în orice supermarket, în timp ce el a decis să aducă individual produse de nișă din Spania, Italia, Belgia și Franța tocmai pentru ca pachetul pe care îl primesc consumatorii finali să fie alcătuit din produse pe care nu le-au mai întâlnit.

Bogdan Ovidiu spune că la momentul actual compania sa produce un cozonac aparte, făcut după o rețetă proprie, care a plecat de la faptul că toți clienții își doreau să regăsească gustul cozonacului făcut în casă.

Aceștia acuzau de altfel faptul că mulți producători doar pretindeau faptul că respectivii cozonaci pe care îi vindeau erau făcuți în casă, dar în realitate era doar un pic de dulceață, astfel că rezultatul final nu-i mulțumea.

Noi am 'patentat' o rețetă de cozonac cu vinars, un cozonac care cu greu se poate tăia, pentru că el se rupe în fâșii și e cel mai simplu să se mănânce efectiv cu mâna. Miroase într-un mare fel, iar umplutura este într-o cantitate foarte mare, adică nu doar un mic filon de umplutură și restul cocă, iar aluatul, ca notă de inedit, este umezit cu vinars.

Bogdan Ovidiu, fondator Azaria

Antreprenorul mai spune faptul că pentru producția acestui cozonac se folosesc numai ingrediente naturale, iar tocmai din acest motiv termenul de valabilitate este de doar maximum o lună.

De asemenea, mai adaugă acesta, cozonacul este făcut cu mult unt, cu nucă naturală și cacao de calitate, el și echipa sa neapelând la înlocuitori sau alte ingrediente care să inducă cumva în eroare potențialul cumpărător.

Bogdan Ovidiu adaugă totodată că mai experientează și alte rețete, cu straciatella, dar și alte tipuri de umpluturi, prin urmare anul viitor, probabil de Paște, compania va avea 3-4 feluri de cozonaci, tot cu o notă de inedit fiecare.

Mulți clienți m-au sunat prima dată cu scepticism, adică au zis domne, cozonacul ăsta al tău îl promovezi doar așa ca o strategie de marketing ca fiind similar unuia făcut în casă? Drept urmare cumpărau câte un cozonac de probă, dar după aceea se reîntorceau și spunea că s-au convins și vor mai multe bucăți.

Bogdan Ovidiu, fondator Azaria

Nu în ultimul rând, antreprenorul mai spune că acest cozonac are un kilogram și costă 120 de lei.

De asemenea, adaugă el, cererea este mare, dar dacă un client dă comandă și produsul nu este pe stoc, cel mai târziu a doua zi cererea îi poate fi satisfăcută.

Sursa foto: Azaria

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri