Rideau Canal Skateway, cel mai mare patinoar natural din lume, aflat în Canada, se redeschide pentru patinatori în noaptea de 21 spre 22 ianuarie, pentru prima dată după doi ani, a precizat National Capital Commission (NCC).

Rideau Canal Skateway, care are o lungime de 7,8 kilometri, inaugurat în urmă cu peste 50 de ani, face parte dintr-un sit inclus în patrimoniul UNESCO din capitala Canadei, Ottawa, şi este totodată una din principalele atracţii ale pasionaţilor de patinaj în aer liber pe perioada iernilor aspre canadiene.

Pentru prima dată în istoria sa, patinoarul nu şi-a redeschis porţile publicului în sezonul precedent, la începutul anului 2023, din cauza lipsei gheţii, a precizat la vremea respectivă NCC, instituţia care administrează şi întreţine patinoarul, invocând iarna blândă în contextul încălzirii climatice.

''Echipa noastră a învăţat mult din provocările de anul trecut şi am reuşit să punem în aplicare anumite măsuri, ajutaţi de temperaturi mai specifice pentru acest sezon, iar anul acesta să putem deschide'', a precizat directorul NCC, Tobi Nussbaum.

''O secţiune de 1,9 kilometri, între punctele de acces Pretoria Bridge şi Bank Street, va fi deschisă pentru patinatori'', a mai spus NCC.

NCC declarase anterior că patinoarul se poate deschide doar când gheaţa are o grosime de cel puţin 30 de centimetri, iar pentru acest lucru este nevoie de 10 până la 14 zile cu temperaturi cuprinse între -20 de grade Celsius şi - 10 grade Celsius.

NCC şi Consiliul pentru Standarde al Canadei au comandat o evaluare a riscului privind schimbările climatice pentru a înţelege impactul acestor fenomene asupra Rideau Canal Skateway.

În cazul unui scenariu cu emisii moderate, ''NCC ar trebui să se pregătească pentru sezoane cu mai puţin de 40 de zile propice patinajului, în circa 50% din situaţii'', se spune în evaluare.

Sursa foto: Facebook / Rideau Canal Skateway

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri