Atunci când vine vorba despre depozitarea hainelor concepute din blănuri naturale, există o multitudine de sfaturi și recomandări în spațiul online, multe dintre ele eronate. Am stat de vorbă cu specialiștii în domeniul blănurilor naturale și am descoperit un set de reguli corecte, de care să ții cont pentru a întreține corect și a prelungi durata de utilizare a hainelor tale de blană, inclusiv a vestelor.

Urmează acest scurt set de reguli și descoperă cum depozitezi corect o vesta blana naturală, astfel încât să nu fie afectată de mirosuri, acarieni, trecerea timpului etc.

Încăperea în care depozitezi vesta blana

Articolele vestimentare din blană naturală se mențin cel mai bine în încăperile reci. Asta pentru că blana naturală se conservă la temperaturi scăzute, între 10 și 15 grade Celsius, explică specialiștii. Având în vedere că este imposibil să creezi astfel de condiții într-un spațiu locuibil, există alte metode pe care le poți aborda.

Prima regulă este să alegi un loc întunecat, care nu este impactat de acțiunea razelor de soare. Razele UV dăunează culorii hainelor vopsite, dar nu numai. A doua regulă este să te asiguri că procentul de umiditate este unul favorabil. Ține minte: un procent ridicat de umiditate nu face bine dermei, dar nici un procent prea scăzut nu este recomandat. Optim este ca procentul de umiditate să fie între 50 și 55%, spun experții.

Dulapul ales pentru depozitarea hainelor de blană

Cedrul este un material frecvent utilizat în zilele noastre pentru conceperea dressing-urilor, și unul dintre cele mai nocive elemente pentru hainele concepute din blană naturală. Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac posesoarele de veste din blană naturală este să le depoziteze într-un dressing din cedru, deschis, în care își fac simțită prezența razele UV.

Principala problematică a cedrului este că absoarbe o mare parte din umiditate. Cu alte cuvinte, dacă tu depozitezi o vesta blana naturala într-un dressing conceput din cedru, el o să atragă umiditatea și o să-i usuce derma. Nu uita că mirosul de cedru este, de asemenea, o problemă: este foarte dificil să îl elimini, odată ce hainele de blană l-au preluat.

Accesoriile utilizate pentru stocarea hainelor de blană

Este total greșit să ignorăm importanța accesoriilor, atrag atenția specialiștii.Unele accesorii vândute pe piață sunt recomandate, iar pe altele nu este bine să le folosim, cum ar fi sacii de plastic. Nu există nicio excepție: blănurila naturale nu pot conviețui cu materialele din plastic. Dacă noi folosim huse de plastic pentru a depozita/transporta hainele din blană naturală, acestea nu pot să respire, iar derma se usucă.

Pe de altă parte, mai avem și lista de accesorii recomandate. Umerașul lat, de exemplu, este indispensabil. Acesta va susține greutatea hainei de blană și va elimina riscurile de deformare. Un alt element de pe listă este spray-ul anti-molii. Pentru a feri hainele de blană de molii, se recomanda spray-urile speciale (mai mult decât săculeții care dovedesc același nivel de eficiență). Experții recomandă spray-ul SANO K 600.

Vrei cele mai spectaculoase haine de blană? Hai la Casa de Blănuri MG

Casa de Blănuri MG este un brand de lux, care vine în întâmpinarea ta cu cele mai calitative haine de blană de pe piață. Articolele vestimentare de lux sunt create atât în atelierele proprii, cât și în atelierele celor mai celebri designeri din Italia. Găsești în oferta de la Casa de Blănuri MG vesta blana, jacheta de blana, haine lungi, dar și accesorii, precum căciuli de blană și nu numai.

Sursa foto: blana.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri