Târgul de mucenici

Târgul de mucenici

În perioada 8 - 10 martie 2024 vă invităm la „Târgul de mucenici”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.

Întâmpinăm sărbătoarea creştină a sfinţilor 40 de mucenici din Sevastia, cunoscută în popor şi ca Sâmbra Plugului, cu mucenici moldoveneşti preparați la fața locului, însiropaţi cu miere și pudrați din belșug cu miez de nucă.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock

NOSTALGIA | Flori, fete sau băieț

NOSTALGIA | Flori, fete sau băieț

NOSTALGIA | Flori, fete sau băieți este un eveniment de tip discotecă '90s - '00s, în care se pot întâlni decoruri retro & future, selfie museum sau experiențe imersive.

Când va avea loc: 9 - 10 martie, Laminor Arena.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay

Finețuri pentru doamne

Finețuri pentru doamne

Ne-am gândit, am chibzuit, și pe 8 si 9 Martie vrem să facem sa fie bine la masa si pentru doamne si pentru domni. Pe 8 Martie, pentru doamnele iubitoare de finețturi vom avea, printre altele: Humus cu rosii uscate la soare si busuioc proaspat, Piept de rata cu piure de cartofi dulci si sos de rodii sau Cocosel de munte cu piure de telina si sos de ciuperci de padure. Intru consolarea domnilor care au ramas singuri acasa de 8 martie, venim cu parfum de BBQ: Mici de Mangalita, Pastrama de Berbecut Carnati la jar sau Coaste de vitel.

Când va avea loc: 8 - 9 martie, Bulevardul Dacia nr 25.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock

Festa balcanică

Festa balcanică

Haideți să dansam și să bem pe ritmuri frenetice de muzică balcanică: din Macedonia, prin România, pană în Bosnia și înapoi în Grecia și Bulgaria. Fanfare, vioară, Sevdah, Rebetiko, poate ceva Gipsy Punk pană va vor sfârâi călcâiele pe, asa numitul, Ethno Raspizdoto. De-a lungul anilor, Sero a susținut cu DJ- seturile lui concertele unor nume precum Taraf de Haidouks, Boban Marković, Gogol Bordello, Kulturshock, Iva Bittova, Besh-o-Drom, Di Grine Kuzine, Ferus Mustafov. Acum, pentru prima dată în România, de unde provine muzica sa preferată, DJ Sero vine să susțină Gradina Arthub. O petrecere pentru dragoste, toleranță, tuică și voie bună.

Când va avea loc: 9 martie, Grădina ArtHub.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay

Eu și mama

Eu și mama

Atelierul "Eu și Mama" este mai mult decât o simplă întâlnire; este o călătorie de explorare a legăturii speciale dintre copii și mamele lor prin intermediul jocului și al exercițiilor teatrale și pune accent pe lucrul în pereche mama -copil, consolidând astfel aceasta legătură specială.
Ne propunem să creăm împreună un spațiu sigur și plin de căldură, unde puteți să vă dezvoltați imaginația, să vă conectați și să creați amintiri prețioase împreună. Atelierul are note festive, de celebrare a rolului de mamă, fiind organizat în apropierea zilei de 8 martie, zi dedicată femeilor.

Când va avea loc: 10 martie, Cărturești Verona.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock

Poesis - bazar

Poesis - bazar

POIESIS - cuvânt derivat din filosofia greacă antică, care se referă la procesul de a aduce ceva la existență prin eforturi imaginative, artistice sau intelectuale. Poiesis este o pauză în haos la început de primăvară. Vă așteptăm cu drag să trăim experiențe poetice alături de artiști care caută granițele fine dintre arte sau care nasc poezie din coliziunile dintre lumea exterioară și intimitatea lor fragilă.

Descoperiți lucrările unora dintre cei mai faini artiști de colaje, pictură și handmade: Ada Moisă, Alexandra Grigore, Andrei Stan, Cristiana Bucureci, Livia Marinescu, Nicoleta Ababei, Ruxandra Niculae, Barbara Puhr, Tanya Brighidin, Natalia Cebanu, Oana Kuzmanovski, Gligor Kuzmanovski, Alexandra Nor\ Miazăzi, Sana Candles, artiștii de la Fiți Cuminți.

Când va avea loc: 9 - 10 martie, Strada Parfumului 19.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay

Sursa foto: shutterstock