Smartree a apelat la serviciile BrandTailors din necesitatea de a revigora imaginea, respectiv pozitionarea brandului corporatist. Aceasta nevoie a aparut in momentul in care Smartree a dorit sa renunte la imaginea de pana atunci - aceea de business de resurse umane care ofera servicii companiilor mari – in favoarea unei pozitii orientate si in directia companiilor medii si mici. Smartree este unul din liderii pietei romanesti de servicii de salarizare si administrare de personal, cu o vechime de peste zece ani.

Intrucat nu s-a dorit schimbarea logotipului, solutia de repozitionare a fost implementarea unei noi idei de brand pe un portofoliu largit de materiale de comunicare adresate clientilor Smartree.

“Interviurile desfasurate cu o serie de manageri de HR au scos la lumina o retinere pe care acestia o au in privinta externalizarii proceselor de HR. Pentru a inlatura aceasta rezerva am introdus ideea de «companion»”, a spus Anca Tazloanu, brand consultant.

Astfel, viziunea despre improspatarea imaginii companiei a derivat din ideea „tu si Smartree” , care s-a concretizat in semnificatia oferita de simbolul „&” (ampersand), folosit atat la nivelul comunicarii externe, cat si in programele de comunicare interne.