Cititi care sunt cele mai importante insemnari de business din blogosfera romaneasca.

"Bilantul Romaniei cu China este in acest moment un jalnic – aproape 3 miliarde de dolari importuri si de zece ori mai putine exporturi. Bilantul vedetei Emil Boc la Beijing este cel mult o rata pechineza cu mandarine", scrie Moise Guran pe BiziDay.ro.

Avand in vedere faptul ca in ultimele sase luni din anul trecut, economia a fost puternic afectata de masurile de austeritate, astfel incat baza de comparatie este mai jos decat cea din S1.10, putem spera la o majorare a ritmului de crestere in ultimele doua trimestre din acest an, ritmul anual de crestere al PIB in 2011 putandu-se apropia de 2% (ca serie bruta), scrie Businessday.ro referitor la evolutia economiei romanesti in T2.

Faptul ca Romania este in sfarsit agresiva in incercarea de-a diversifica relatiile economice cu China este o veste buna, crede Riscograma.ro. Iar China este unul dintre putinele locuri in care negocierile protocolare la nivel de stat inca mai sunt in stare sa sensibilizeze investitorii in luarea vreunei decizii. Totusi, asta nu inseamna ca vreun chinez va fi dispus sa risipeasca bani in Romania. In continuare, primeaza interesele economice.

Cristian Manafu vorbeste despre un sistem de plata prin sms pentru locurile de parcare din oras, sistem implementat deja in Timisoara, Oradea si Satu Mare.

Oamenii credinciosi muncesc mai mult decat ateii. Cei care cred intr-un Dumnezeu sunt mai optimisti, au mai multa incredere in coerenta lumii si, prin urmare, sunt convinsi ca munca lor va fi apreciata de divinitate si implicit rasplatita. Concluzia era una simplista: credinta aduce bunastare, iar Dumnezeu apreciaza prosperitatea, crede Adrian Ciubotaru.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Emil Boc, la iesirea de la vot, despre candidatul cu care a votat