Fratii Lana si Andy Wachowski, regizorii francizei "Matrix", au fost dati in judecata de un scenarist american, care sustine ca cei doi cineasti i-au "furat" ideile pentru a realiza ultimele doua filme din aceasta trilogie si solicita daune de 300 de milioane de dolari, relateaza TMZ.com, citat de Mediafax.

Thomas Althouse i-a dat in judecata pe cei doi cineasti, sustinand ca acestia s-au inspirat in realizarea filmelor "Matrix - Reincarcat" si "Matrix - Revolutii" din scenariul sau intitulat "The Immortals".

El afirma ca a trimis scenariul "The Immortals" studiourilor Warner Bros. inca din anul 1993, insa nu a primit
niciun raspuns din partea reprezentantilor acestei companii.

In documentele depuse la tribunal, Althouse a spus ca a vazut filmele din trilogia "Matrix" abia in anul 2010 si a recunoscut imediat mai multe asemanari cu opera sa - introducerea de cabluri in ceafa personajelor, agenti-roboti imbracati in costume elegante si personaje ramase captive intr-o statie de tren.

In acest proces, Thomas Althouse i-a dat in judecata pe fratii Wachowski, studiourile Warner Bros. si producatorul Joel Silver, pe care ii acuza de incalcarea drepturilor de autor.

Franciza "Matrix" este evaluata la circa 2 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Cele mai bune filme psihologice