Ultimul episod din cel de-al treilea sezon al serialului "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones", produs si difuzat de postul HBO, a doborat recordul de piraterie online in domeniul productiilor de televiziune, conform Mediafax.
Astfel, acest episod a generat 170.000 de descarcari online simultane pe platformele de partajari de fisiere de tipul BitTorrent, in orele de dupa difuzarea show-ului in Statele Unite.

Totodata, peste 5,4 milioane de abonati HBO au urmarit ultimul episod din cel de-al treilea sezon al serialului "Urzeala Tronurilor", difuzat duminica seara in America de Nord.

Acest episod a generat un numar record de descarcari online simultane. In primele 24 de ore de dupa difuzarea episodului pe micile ecrane, peste 1 milion de persoane l-au descarcat deja - doborand toate recordurile precedente pentru un serial de televiziune.

Pirateria online nu este deloc un fapt neobisnuit pentru serialul "Urzeala Tronurilor". Reprezentantii site-ului TorrentFreak au anuntat anterior ca show-ul produs de HBO a fost cel mai piratat serial de televiziune din 2012, cu o medie de 4,28 milioane de descarcari online pe episod. De atunci, acest record a fost doborat de primul episod din cel de-al treilea sezon al serialului, difuzat la inceputul lunii aprilie.

In ciuda pirateriei online, serialul "Urzeala Tronurilor" inregistreaza o audienta tot mai mare. Postul HBO a anuntat, luni, ca, gratie unei audiente medii de 13,6 milioane de telespectatori pe episod, "Urzeala Tronurilor" a depasit serialul "True Blood" si a devenit cel mai urmarit serial HBO dintre toate productiile aflate inca in grila de difuzare. "Urzeala Tronurilor" este depasit doar de serialul "Clanul Soprano" in topul celor mai vizualizate productii originale HBO.

La inceputul lunii aprilie, postul HBO a anuntat ca serialul "Urzeala Tronurilor" va continua cu un al patrulea sezon, care va avea 10 episoade si va fi difuzat in 2014.

Inspirat din seria de romane "Cantec de gheata si foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul original HBO "Urzeala tronurilor" are o actiune centrata vag in secolul al XV-lea, intr-un regat fictiv numit Westeros. Magicul, epicul si fantasticul vin in completarea actiunii din "Urzeala tronurilor".

Seria "Cantec de gheata si foc" ("A Song of Ice and Fire") este o fantezie epica scrisa de romancierul si scenaristul american George R. R. Martin. Acesta a inceput sa lucreze la aceasta serie in 1991, primul volum fiind publicat in 1996. Planificata initial ca trilogie, seria cuprinde pana in prezent cinci romane publicate si inca doua aflate in stadiul de proiect. Romanele din aceasta serie au fost traduse in peste 20 de limbi si s-au vandut in peste 15 milioane de copii pe plan mondial.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri