O coperta de revista din 1986, scoala la licitatie. Valoarea este estimata la 0,5 milioane de dolari

Coperta revistei de benzi desenate Dark Knight Returns, realizata de Frank Miller, estimata la cel putin 500.000 de dolari, va fi scoasa la vanzare la o licitatie care va avea loc luna viitoare, in orasul american Dallas, scrie Mediafax.

Aceasta coperta, realizata de Frank Miller pentru cel de-al doilea numar al revistei - dintr-o miniserie de patru parti -, a prezentat pentru prima data fanilor benzilor desenate o imagine intunecata a personajului Batman, mai batran, mai intelept, dar si mai rautacios.

Realizat in creion si cerneala, in 1986, desenul a devenit coperta revistei de benzi desenate The Dark Knight Returns No.2 si va fi scos la vanzare luna viitoare, intre 1 si 3 august, in Dallas, de casa Heritage Auctions.

Aceasta este prima coperta din miniseria de patru numere The Dark Knight lansata de DC Comics in 1986 care va fi scoasa la vanzare si, potrivit specialistilor, ar putea fi achizitionata cu peste o jumatate de milion de dolari.

Coperta celui de-al treilea numar din aceeasi miniserie - intitulat "Batman and Robin" - a fost vanduta in urma cu doi ani cu aproape 450.000 de dolari.

La aceeasi licitatie din Dallas va fi propusa spre vanzare si o copie foarte bine conservata (cotata cu 9,2 puncte din 10) a revistei Batman No.1 din 1940, care ii arata pe Batman si Robin, avand ca fundal cerul orasului Gotham. O copie similara a aceluiasi numar s-a vandut in 2012 cu 850.000 de dolari.

Recordul de pret pentru o revista de benzi desenate este detinut in continuare de Action Comics No. 1, care a fost vandut cu 2,16 milioane de dolari, in 2011. Acea revista marcheaza prima aparitie a personajului Superman in universul benzilor desenate.

Sursa foto: http://comics.ha.com/c/item.zx?saleNo=7079&lotIdNo=22001#1012910129070

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri