Adela Rogojinaru, conferentiar doctor la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti, are nevoie de 176.505 de lei (aproximativ 39.654 de euro, la cursul actual), pentru a doua etapa de tratament, profesoara fiind diagnosticata in aprilie anul trecut cu melanom malign cu metastaze, cea mai severa forma de cancer de piele.
Astfel, Universitatea din Bucuresti a demarat campania "Salvam un profesor, salvam generatii!” pentru a doua etapa de tratament.

Adela Rogojinaru a inceput tratamentul in septembrie anul trecut, la cinci luni de cand a fost diagnosticata si intr-un moment in care starea de sanatate i se deteriorase alarmant.

„Cumpararea tratamentului cu vemurafenib (Zelboraf), un citotastic de ultima generatie, o parte din costurile de spitalizare, ca si alte costuri medicale, au fost posibile prin campania de strangere de fonduri initiata de Universitatea din Bucuresti. Dupa 10 luni de tratament cu vemurafenib (Zelboraf), s-a instalat rezistenta la tratament, asa cum arata majoritatea studiilor clinice desfasurate. Este astfel recomandata intarirea raspunsului imunitar antitumoral cu ipilimumab (Yervoy, sub denumirea comerciala). Acest tratament se aplica in patru reprize, prin perfuzie, iar gramajul tratamentului se stabileste in functie de greutatea corporala a pacientului. Tratamentul integral consta in administrarea a 4 cure de tratament, fiecare cura continand 3 flacoane de ipilimumab. Costul integral al tratamentului este de 235.340 RON (= 52.872 Euro, la cursul Euro de astazi)”, scrie in comunicatul trimis de Universitatea din Bucuresti.

Prima cura de tratament a fost administrata in data de 14 august 2013, ea fiind acoperita exclusiv din fondurile proprii ale familiei Adelei Rogojinaru.

„Suma ramasa spre donatie pentru care facem acest apel public este de 176.505 RON (=39.654 Euro, la cursul zilei de astazi). In paralel cu tratamentul cu ipilimumab, doamna profesoara Adela Rogojinaru urmeaza un tratament constand in sesiuni de radioterapie. Precizam ca aceste tratamente pentru melanom malign sunt de ultima generatie si singurele care asigura sanse de supravietuire in cazul acestei maladii extrem de virulente, pentru care nu au existat terapii specifice eficace in ultimii treizeci de ani”, mai scrie in comunicat.

Cei care isi doresc pot face donatii astfel:

Prin Internet Banking, in conturile: CONT LEI: RO19INGB0000999903185855; CONT EURO: RO12INGB0000999903185496; CONT DOLARI: RO96INGB0000999900893814.

Prin ordin de plata, aceleasi conturi, dar adaugand urmatoarele informatii:
Titular de cont: Lucia Astratinei
CNP 2890314460024
COD SWIFT: INGBROBU
Banca ING BANK N.V. Amsterdam – Sucursala Bucuresti, Bd. Iancu de Hunedoara nr. 48, Sector 1, 011745, Bucuresti, Romania.

La Facultatea de Litere si un punct fix pentru strangerea fondurilor.
Donatiile se pot face in fiecare zi, in intervalul 9:00 - 16:00, la Departamentul ID al Facultatii de Litere (Str.Edgar Quinet, nr. 5-7, aripa stanga).
Persoana de contact este Izabela Nidelea, secretar departamentul de Stiinte ale Comunicarii, Facultatea de Litere, 021-3146177.

Prin PayPal: Incepand cu data de 19 septembrie 2012, sistemul de donatii prin pay pal a devenit activ. Accesati www.media.unibuc.ro si, pe pagina principala a site-ului, in partea dreapta sus veti regasi iconita PayPal pe care puteti da click si aduce contributia voastra pentru doamna profesoara.

Pentru mai multe informatii, accesati www.media.unibuc.ro, sectiunea Campanii sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/CampanieUmanitaraPentruAdelaRogojinaru.

Cine este Adela Rogojinaru

Adela Rogojinaru este doctor in filologie, conferentiar universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti, director al Departamentului de Stiinte ale Comunicarii, sef de colectiv la specializarea Comunicare si Relatii Publice. Pe langa experienta didactica de peste 25 de ani, detine expertiza in programe ale Uniunii Europene, are experienta internationala in domeniul Relatiilor Publice si Comunicarii Organizationale si este autor si coordonator al unor volume de profil. Este director executiv al EUPRERA (European Public Relations Education and Research Association), fost vice-presedinte si presedinte al sectiei de Comunicare Strategica si Organizationala a ECREA (European Communication Research and Education Association), membru in Juriul de Onoare al ARRP (Asociatia Romana a Profesionistilor in Relatii Publice), membru al ICA (International Communication Association) si membru al IAMCR (International Association for Media and Communication Research).
Portofoliul profesional al Adelei Rogojinaru include si contributii de referinta in reforma politicilor educationale. Cel mai tanar sef de sectie al reinfiintatului Institut de Stiinte ale Educatiei de la inceputul anilor 1990, apoi expert in politici educationale in cadrul Ministerului Educatiei, a fost autorul unor initiative vizionare de exceptie in modernizarea formarii profesionale din Romania, la nivel european si international. Succesul programului Uniunii Europene Phare VET din Romania i se datoreaza in cea mai mare masura.
Persoana de contact: Raluca Moise, coordonator al campaniei umanitare pentru strangere de fonduri, raluca.moise@unibuc.eu, 0721985429.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri