Compania DreamWorks Animation SKG Inc., cofondata de Steven Spielberg si Jeffrey Katzenberg, va concedia 500 de persoane, reprezentand un sfert din numarul sau total de angajati, si va incetini ritmul de lansare a productiilor sale, dupa rezultatele slabe inregistrate de ultimele sale filme, relateaza Mediafax.

Potrivit AFP, studioul care a lansat cunoscuta productie "Shrek" a anuntat intr-un comunicat de presa ca aceasta decizie va permite implementarea "unui nou plan strategic pentru restructurarea activitatii sale centrate pe filme de animatie si asigurarea realizarii unor productii cinematografice rentabile de inalta calitate".

Totodata, DreamWorks Animation se va limita la producerea a doua filme pe an, fata de trei previzionate, pentru "a-si creste la maximum rezultatele si talentele, reducand totodata costurile si crescand rentabilitatea" acestor productii.

Urmatorul film al DreamWorks Animation, "Home", va fi lansat pe 27 martie.

Totodata, DreamWorks urmeaza sa lanseze sase filme in urmatorii trei ani: "Kung Fu Panda 3" (prevazut pentru lansare pe 18 martie 2016, in SUA), "Trolls" (4 noiembrie 2016), "Boss Baby" (13 ianuarie 2017), "The Croods 2" (22 decembrie 2017), "Larrikins" (16 februarie 2018) si "How to Train Your Dragon 3" (29 ianuarie 2018).
Un alt film, "Captain Underpants", va fi realizat in afara studioului DreamWorks, cu costuri de productie semnificativ reduse, urmand sa fie lansat in 2017.

Incepand cu pelicula "Trolls", costurile medii de productie ale fiecarui film al DreamWorks vor fi reduse la 120 de milioane de dolari, fata de 145 de milioane de dolari.

"Sunt increzator ca aceasta strategie ne va permite sa producem filme mari, cu rezultate de box office mai bune (...)", a declarat directorul general al DreamWorks Animation, Jeffrey Katzenberg. In prezent, potrivit presei de specialitate, DreamWorks Animation are intre 1.950 si 2.200 de angajati. Restructurarea va afecta toate diviziile companiei.

Ca urmare a acestei restructurari, DreamWorks Animation trebuie sa plateasca, pentru ultimul trimestru al anului 2014, un impozit initial inainte de aplicarea deducerilor, in valoare de 290 de milioane de dolari. DreamWorks Animation are o cifra de afaceri de aproximativ 700 de milioane de dolari.

In luna aprilie, Jeffrey Katzenberg declara ca trei din cele mai recente patru filme lansate de DreamWorks Animation nu au avut incasari si o audienta la nivelul asteptarilor companiei. Cotidianul The Los Angeles Times a anuntat, marti, ca DreamWorks Animation planuieste concedieri "semnificative", la cateva luni dupa ce s-au spulberat sansele de a gasi un cumparator si la cateva saptamani dupa o serie de schimbari la nivel de management.

Mai multi angajati ai DreamWorks si-au informat, saptamana trecuta, sindicatul care ii reprezinta, The Animation Guild, despre faptul ca vor fi concediati. Informatia a fost facuta publica de Steve Hulett, reprezentant al The Animation Guild.

Printre persoanele concediate se numara animatori si personal din productie, precum si personal tehnic, potrivit L.A. Times si Variety. In urma cu doua saptamani, au fost numiti noi presedinti ai diviziei de animatie, Bonnie Arnold si Mireille Soria, in timp ce directorul departamentului de creatie (Chief Creative Officer), Bill Damaschke, si-a dat demisia.

Jeffrey Katzenberg a purtat negocieri pentru o posibila vanzare a studioului, printre altii cu SoftBank Corp, in septembrie 2014, si Hasbro Inc, in noiembrie 2014, insa discutiile s-au incheiat rapid fara rezultat.
Intr-o perioada destul de profitabila pentru peliculele de animatie, studioul a inregistrat pierderi uriase cu filme precum "Dl. Peabody si Sherman/ Mr Peabody & Sherman", "Turbo" si "Cinci eroi de legenda/ Rise of the Guardians".

Saptamana trecuta, DreamWorks Animation a primit insa si o veste buna, o nominalizare la premiile Oscar pentru filmul "Cum sa iti dresezi dragonul 2/ How to Train Your Dragon 2".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri