Banca Macquarie investeste 3,7 mld. euro pentru a intra pe piata de radio digital

National Grid Wireless, compania britanica de emitatoare pentru audiovizual si telefonie mobila, a fost cumparata cu aproximativ 3,7 miliarde de euro de banca australiana Macquarie, care doreste sa intre pe piata radio din Marea Britanie.

Compania National Grid Wireless (NGW) este, la randul ei, in plin proces de achizitie a celei de-a doua retea de radio digitala ca importanta din Marea Britanie, de la 4 Digital Group, consortiul condus de reteaua de radio public Channel 4 Radio, informeaza NewsIn, citand Brandrepublic.com. Rivalul NGW in aceasta achizitie este cealalta mare companie de transmitatoare pentru audiovizual din Marea Britanie, Arqiva, care a fost cumparata deja in 2004 de banca australiana Macquarie.

Banca australiana Macquarie a mai incercat sa dezvolte o retea puternica de statii radio FM in Marea Britanie, dar Ofcom, organismul britanic de reglementare a industriei media si de telecomunicatii, a impiedicat-o si i-a acordat doar o singura licenta radio. Viitoarea statie radio a bancii australiene se numeste Diamond FM si va emite in viitorul apropiat.

National Grid Wireless (NGW) este o companie britanica de servicii de infranstructura in telecomunicatii si de transmitatoare pentru audiovizual. Compania s-a numit inainte Crown Castle UK si s-a format in urma privatizarii, in 1997, a retelei de transmitatoare a BBC. Macquarie Bank Limited este cea mai mare banca australiana de investitii care ofera o gama larga de servicii financiare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri