News Corp. si-a dat acordul pentru cumpararea companiilor Photobucket Inc. si Flektor Inc., pentru a oferi utilizatorilor MySpace posibilitatea de a-si edita propriile imagini.

Ambele site-uri vor intra in unitatea Fox Interactive Media a News Corp., a declarat cunoscutul trust media din New York. Compania nu a precizat pretul tranzactiei, pe care analistul UBS AG, Michael Morris, il estimeaza in jur de 300 de milioane de dolari (223,29 milioane de euro). Cele doua site-uri ii ofera lui MySpace tehnologia de a imbunatati capabilitatile audio si video, fidelizand tinerii utilizatori ai site-ului.

Principalii rivali ai Photobucket si Flektor sunt YouTube, aflat in protofoliul Google, si Flickr, ce apartine lui Yahoo. Mai mult de 30 milioane de persoane din intreaga lume au vizitat site-ul Photobucket in martie, dublu fata de numarul de vizitatori inregistrat anul trecut, potrivit datelor ComScore Inc.

MySpace va raspunde de 40% din link-urile catre imaginile postate pe Photobucket, a declarat Peter Levinsohn, seful unitatii Fox Interactive Media. Compania va continua sa opereze de sine statator, News Corp. contribuind la extinderea acesteia in afara Statelor Unite. ”Strategia noastra de achizitii este agresiva”, sustine Levinsohn.

Directorul executiv al Photobucket, Alex Welch, a precizat ca Fox Interactive Media este “o alegere naturala” pentru Photobucket. Compania genereaza majoritatea veniturilor din publicitate. Utilizatorii care platesc o taxa de inscriere de 25 de dolari (18,60 de euro) pe an obtin mai mult spatiu de depozitare a imaginilor proprii si nu mai vizualizeaza reclamele de pe site.

Flektor furnizeaza unelte de editare si aranjare a imaginilor si videoclipurilor pentru a fi postate pe blog-uri sau alte site-uri. Compania a fost lansata in urma cu un an, avand sediul in Culver City, California.

News Corp. a cumparat MySpace in octombrie 2005 pentru suma de 580 de milioane de dolari (431,69 milioane de euro). Recent, gigantul media condus de Rupert Murdoch a facut o propunere de cinci miliarde de dolari (3,72 miliarde de euro) pentru cumpararea Dow Jones&Co, care a fost insa respinsa.

Trustul News Corp. editeaza publicatii ca The Times, din Londra, The Sunday Times sau The Australian.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Hi5, MySpace, Flickr. Toate retelele, intr-o animatie excelenta!