Bloomberg face primele concedieri de la infiintarea companiei

Agentia americana de presa Bloomberg a anuntat ca va disponibiliza 100 de angajati, acestea fiind primele concedieri facute de la infiintarea sa in urma cu 28 de ani, scrie New York Times.

Purtatorul de cuvant al companiei, Judith Czelusniak, a declarat ca reducerile vor avea loc la diviziile de radio si televiziune ale Bloomberg, care au fost reorganizate la nivel global.

Cele mai multe dintre concedieri vor avea loc in New York, unde Bloomberg are sediul central. Reducerile reprezinta 1% din personalul companiei format din 10.000 de angajati.

Michael Bloomberg, care a fondat compania dupa ce a parasit Wall Street-ul in 1981, este proprietarul majoritar al Bloomberg L.P., dar nu a avut niciun rol managerial.

Reorganizarea programarii de televiziune si radio de la Bloomberg este menita pentru reducerea posturilor inutile din interiorul retelei internationale de programare si canale, a anuntat compania.

Bloomberg TV, care a transmis in intreaga lume pentru mai mult de 11 canale, incearca sa creeze “o singura retea globala in limba engleza”, a declarat Andy Lack, care conduce operatiunile multimedia ale companiei. Compania incearca sa isi sustina mai bine concurenta cu retele de stiri financiare ca CNBC, care domina piata Statelor Unite.

Disponibilizarile au socat industria media deoarece Bloomberg, spre deosebire de celelalte companii de jurnalism, a parut destul de imun la criza economica.

Compania a anuntat insa ca reducerile de personal nu au legatura cu recesiunea, dimpotriva, planuieste angajarea a 1.000 de angajati in urmatorul an pentru diviziile de financiar si de stiri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri