Reader's Digest Association Inc., compania care editeaza revista americana Reader's Digest, a apelat la o casa de avocatura pentru a primi optiuni de reorganizare, incluzand falimentul, informeaza brandrepublic.com.
Editorul american a anuntat in luna ianuarie ca va renunta la aproximativ 8% din cei 3.500 de angajati, o masura care face parte din planul de reducere a costurilor ca urmare a crizei financiare.

Reader's Digest renunta la 280 de angajati

Pe de alta parte, Reader’s Digest Association a declarat ca va publica trei titluri noi, cu o aparitie trimestriala-Fresh Home (o revista de decoratiuni interioare), Best You (o revista cu informatii despre sanatate) si Purpose Driven Connection (o publicatie religioasa).

Reader's Digest este cea mai cunoscuta publicatie a editorului american, avand editii in 21 de limbi (inclusiv in limba romana) si fiind publicata intr-un tiraj de 18 milioane de exemplare. Numarul cititorilor este estimat la aproximativ 80 de milioane la nivel global.

In anul 2007, Reader’s Digest Association a fost preluata de grupul de investitori Ripplewood Holdings, intr-o tranzactie evaluata la 2,8 miliarde de dolari.

Din grupul de investitori Ripplewood Holdings fac parte, pe langa compania cu acelasi numele, J. Rothschild Group, GoldenTree Asset Management, GSO Capital Partners, Merrill Lynch Capital Corp., si Magnetar Capital.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Retailerul german Karstadt preia 106 oficii de turism Thomas Cook