The New York Times a angajat banca Goldman Sachs pentru a gestiona o posibila vanzare a ziarului The Boston Globe, iar compania planuieste sa primeasca in urmatoarele saptamani oferte pentru importantul cotidian, a anuntat Globe, citand doua persoane care s-au declarat posibili ofertanti, scrie Wall Street Journal.
“New York Times a indicat ca odata ce cumparatorii interesati au votat la data de 8 iunie pentru un loc, oricine stie ce ar putea sa insemne intarzierea ofertelor cu cateva saptamani”, a declarat unul dintre cumparatorii interesati.

In ultimele doua saptamani, trei dintre cele patru sindicate importante au validat concesii de 10 milioane de dolari, desi cea mai mare uniune, care cuprinde personalul editorial, de publicitate si de afaceri, a refuzat sa voteze aprobarea pentru reducerea costurilor cu inca 10 milioane dolari.

Sindicatul a reclamat Times Co. pentru practici de munca incorecte, dupa ce imediat a redus salariile cu 23% pentru a realiza reducerile de costuri propuse.

Globe, care citeaza doi potentiali cumparatori, a anuntat ca Goldman Sachs cauta in urmatoarele saptamani oferte pentru ziarul cu o activitate de 137 de ani. Time a anuntat anterior ca a angajat banca de investitii pentru a vinde participatia sa de 17,5% la Boston Red Sox si alte proprietati.

Purtatorul de cuvant al Globe a refuzat sa comenteze, in timp ce reprezentantul Times Co. a declarat ca nu comenteaza asupra “zvonurilor in ceea ce priveste potentiale achizitii sau renuntari”.

Recent, Times a renegociat contractele cu majoritatea sindicatelor, motivand ca e nevoie de o reducere a costurilor anuale cu 20 milioane dolari si de eliminarea garantiilor, sau ar putea fi fortati sa inchida ziarul.
Cotidianul Globe a fost grav afectat de recesiune, dupa declinul veniturilor din publicitate si dupa ce cititorii au migrat catre domeniul online, cu pierderi operationale de 50 milioane dolari in 2008.

Goldman Sachs a anuntat ca partile interesate vor accepta oferte indiferent daca sindicatul va accepta noii termeni de a inlocui existentul contract care expira la sfarsitul anului.

Unii analisti din industrie au declarat ca Times incearca sa faca Globe mai slab si mult mai atractiv pentru potentialii cumparatori.

In 2006, Times a respins o propunere de la fostul CEO al General Electric, Jack Welch, si alti investitori pentru a prelua Globe. La momentul respectiv, ziarul a fost evaluat la 550 milioane dolari, jumatate din cat a platit Times Co. in 1993 (1,1 miliarde dolari).

Alte publicatii au fost vandute recent, in ciuda declinului in care se afla industria. In martie, compania-mama acceptat sa vanda cotidianul The San Diego Union-Tribune catre o companie privata, iar Times Co. a vrut sa vanda un ziar local din Florence catre o familie bogata.

Analistul Fitch, Mike Simonon, declara ca o posibila vanzare nu ar sterge dificultatile financiare si disputele sindicale din interiorul Globe.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri