“Platforma este disponibila incepand de azi, 22 iunie, la adresa http://publicitate.trilulilu.ro. Ideea a pornit de la faptul ca publicitatea video este in continua ascensiune, fiind totodata cel mai eficient mediu pentru campaniile de publicitate online. Trilulilu dispune de un inventar mare de clipuri video, motiv pentru care am hotarat ca o platforma de monetizare a acestui tip de continut este binevenita”, a declarat, pentru Wall-Street, Sergiu Biris (foto), director general Trilulilu.

Realizarea proiectului a durat aproximativ doua luni. “Nu am implicat costuri mai mari decat cheltuielile normale pe care le avem cu angajatii”, spune Biris.

Campaniile publicitare pot fi targetate dupa dupa locatia, sexul si varsta utilizatorilor site-ului sau dupa categoria de interes din care clipurile fac parte. In plus, clientii beneficiaza de o interfata prin care isi pot gestiona singuri campaniile.

“Am dori in primul rand ca advertiserii sa il perceapa ca o alternativa eficienta pentru a investi bugetele lor de publicitate. Serviciul este adresat celor care investesc bugete mici si medii in publicitatea pe Internet. Totodata exista posibilitatea ca pe viitor sa il implementam si altor publisheri care doresc sa isi monetizeze continutul video”, afirma Sergiu Biris.

Cu toate ca este abia la inceput, piata de publicitate video din Romania reprezinta un segment care va inregistra un ritm de crestere important in perioada care urmeaza, crede directorul general Trilulilu.

“Piata de publicitate video este deocamdata foarte mica in Romania. Pe plan global insa e o piata de aproximativ 1 miliard de dolari pe an. Chiar daca e abia la inceput, avem incredere ca acest segment va creste tot mai puternic in perioada care urmeaza”, declara Biris.

Trilulilu isi internalizeaza partial vanzarile de publicitate

Lansat oficial pe 22 ianuarie 2007, Trilulilu.ro este primul site romanesc de sharing. Incepand cu luna mai 2007, actionarul majoritar al site-ului este omul de afaceri de origine franceza Alexis Bonte, care detine 51% din companie.

Trilulilu se situeaza in topul celor mai accesate site-uri din Romania, cu un trafic de peste 2.300.000 vizitatori unici pe luna si 500.000 de utilizatori inregistrati. Trilulilu detine peste 23.000 ore de continut video generat exclusiv de catre utilizatorii site-ului.