Mmd, cea mai mare agentie full-service de public affairs si relatii publice din Europa Centrala si de Est, Europa de Sud-Est si Eurasia, va fuziona cu Grayling si Trimedia International, companii internationale de consultanta in comunicare.
Fiecare dintre cele trei companii implicate in fuziune este deja o subsidiara detinuta in proprietate deplina de compania-mama, Huntsworth Plc, cotata la bursa londoneza (LSE: HNT).

Mmd este cea mai mare companie de consultanta in comunicare din Europa Centrala si de Est si CSI, avand 20 de birouri in 19 tari din regiune

Grayling este o companie de comunicare integrata, cu experienta pe segmentul de public affairs in Londra si Bruxelles, precum si in domeniul investor relations (comunicare cu investitorii) pe pietele din America de Nord si zona Asia-Pacific, inclusiv China.

Trimedia International este reteaua vest-europeana de PR prezenta in 11 tari, inclusiv Marea Britanie, Germania, Austria si Elvetia.

Noua companie se va situa pe locul al treilea in topul celor mai mari firme independente de PR (care nu fac parte dintr-o agentie de publicitate). Aceasta va avea venituri cumulate de 80 milioane de euro si 830 de angajati. Va opera 44 de birouri in intreaga lume si va reprezenta 44% din veniturile globale ale Huntsworth Plc.

Aceasta noua companie va folosi numele Grayling. Mmd va prelua numele de Grayling in ianuarie 2010, pana atunci continuand sa isi desfasoare activitatea sub denumirea din prezent. Michael Murphy, Chief Executive al Trimedia International, va deveni CEO al acestei companii globale rezultate in urma fuziunii.

“Aceasta fuziune ne permite acum sa oferim solutii de investor relations, public affairs si public relations la nivel global pentru companiile puternice din regiunea noastra. Mai important este ca vom putea face toate acestea sub un brand unic. Astfel, clientii si angajatii nostri se vor bucura in egala masura de oportunitati fantastice, iar in tarile unde am operat si pana acum se pot baza pe puternica noastra prezenta locala, combinata cu o acoperire la nivel global”, a declarat Jan Simunek (foto), director regional pentru zona Europei Centrale si de Est al Mmd

Printre clientii actuali ai Mmd in Romania se numara Visa Europe, Erste-BCR, GE, GE Energy, GED, Starbucks, Discovery Networks, Mars, Euromedic, Groupama, Bursa din Viena, Cisco, MOL Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri