Compania americana Quad/Graphics, care tipareste publicatiile Business Week, GQ, Time si Playboy, vrea sa achizitioneze rivalul canadian World Color Pres pentru aproape 1,4 miliarde dolari, tranzactie cear putea forma a doua tipografie comerciala din America de Nord dupa vanzari, scrie Wall Street Journal.

Prin aceasta fuziune, actionarii World Color, care tipareste reviste ca Sports Illustrated si Rolling Stone, vor detine o participatie de 40% din noua companie, iar aceasta ar putea fi listata la o bursa din Statele Unite.

Quad/Graphics are 11.500 de angajati si 11 tipografii, majoritatea in Statele Unite, iar veniturile anuale se ridica la doua miliarde dolari. World Color, cu o valoare de piata de aproape 730 milioane dolari, are aproximativ 18.000 de angajati si vanzari anuale de trei miliarde dolari, aproape 30% provenind din Canada si America Latina.

Daca investitorii vor evalua noua companie la un multiplu al castigurilor, cum a procedat liderul industriei R.R. Donnelley, aceasta ar putea valora aproximativ 5,25 miliarde dolari. Nu este exclus ca valoarea sa nu oscileze in functie de conditiile pietei la momentul listarii.

Cele doua companii spera sa incheie tranzactia in aceasta vara, au declarat persoanele apropiate situatiei. Cele doua companii estimeaza ca profitul combinat ar putea fi de 875 milioane dolari in 2010.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »