Potrivit unui raport recent al companiei de cercetare Hitwise, 67% dintre utilizatorii care acceseaza un site al unui ziar prin intermediul Google News revin la aceasta adresa in timpul aceleiasi saptamani. Aceasta rata de revenire a fost eclipsata de reteaua sociala Facebook, care furnizeaza o rata de vizitare de 78%.

De asemenea, utilizatorii de site-uri de difuzare a continutului media (televiziuni) au reprezentat o rata de revenire de 77% pentru Facebook, comparativ cu 64% pentru Google News.

"Rezultatele acestui studiu consolideaza valoarea pe termen lung pentru organizatiile media de a colabora cu platforme precum Google News si Facebook", a declarat Heather Hopkins, analist Hitwise.

Aceste date confirma o noua victorie a retelei sociale Facebook, dupa ce la inceputul acestei luni a fost timp de o saptamana cel mai vizitat site din Statele Unite, depasind rivalul Google. In prezent, Facebook are 400 milioane de utilizatori activi, jumatate dintre acestia conectandu-se zilnic la retea.