Ministerul Afacerilor Externe si Funky Business au organizat la Strasbourg pe data de 1 decembrie expozitia fotografica cu titlul „New Shapes and Colours of Romania”. Expozitia a fost organizata cu ocazia preluarii presedintiei Comitetului de Ministri al Consiliului Europei, incepand cu 17 noiembrie 2005. Teodor Baconschi, secretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe a inaugurat expozitia care este gazduita in cladirea Consiliului Europei, expozitie care fae parte din seria de evenimente vizand ameliorarea imaginii peste hotare.

Organizatorii au incercat sa reflecte in expozitie imagini multiple ale Romaniei la inceput de mileniu folosind ca repere fotografii ce infatiseaza peisaje urbane, instantanee de la spectacole si evenimentele locale, portretele locuitorilor sai, dar si posibilitatile variate de agrement.

„New Shapes and Colours of Romania” este de asemenea o imagine a dinamismului evolutiei Romaniei din ultimii 15 ani.

Diana Graepel, Managing Director Funky Business a declarat: „A fost o experienta provocatoare pentru noi, primul nostru proiect international. Ne bucuram sincer ca am putut contribui – chiar si in mica masura – la promovarea imaginii Romaniei peste hotare.”

Aristii care au raspuns provocarii de a ilustra noile forme si nuante ale realitatii romanesti sunt: Sorin Toma, Ionut Staicu, Toni Salabasev, Miana Puscu.