Un studiu al Centre for Financial Research din cadrul Universitatii din Koln, citat de Investopedia, releva faptul ca femeile care administreaza fonduri de investitii fac modificari la portofoliu mai rar decat barbatii. Mai mult, strategiile de investitii ale femeilor si performantele ulterioare tind sa fie mai stabile.

Din punct de vedere istoric, femeile au avut mai putin de a face cu decizii financiare, volumul de investitii al acestora fiind de asemenea mai mic decat al barbatilor.

Un studiu realizat de Institutul German de Cercetare Economica (DIW) pare sa confirme la prima vedere perceptiile standard despre cele doua sexe: 38% dintre femei detin produse financiare riscante, precum actiunile, in vreme ce procentul este de 45% in cazul barbatilor.

Reprezentantii DIW nu considera insa ca rezultatele confirma o aversiune de risc innascuta a femeilor. Dimpotriva, un studiu mai aprofundat arata ca femeile ar risca mai mult daca ar avea mai multi bani. Femeile au in general doar jumatate din suma disponibila pentru investitii a barbatilor, lucru care inevitabil le face sa fie mai precaute.

Citeste si:

Alte studii realizate de German Comdirect Bank indica faptul ca desi femeile au mai putine incredere in propriile cunostintele financiare, acest lucru nu se traduce automat si in decizii proaste de investitii. 58% dintre barbatii care au participat la sondaje declara ca au cunostinte financiare bune sau foarte bune, procentul fiind de 47% in cazul doamnelor.

Nu in ultimul rand, mai trebuie mentionata o analiza a circa jumatate de milion de portofolii private, care arata ca in 2007 si anul de criza 2008, femeile au avut performante financiare cu 4-6% mai bune decat barbatii.

Sursa imagine: freedigitalphotos.net