Mai mult de 80% dintre romani stiu foarte putin despre avantajele asigurarii obligatorii de sanatate, iar peste 30% nu stiu cat platesc pentru acest tip de asigurare, potrivit unui studiu realizat de firma Exact Cercetare si Consultanta in colaborare cu Link Resource.

Rezultatele demonstreaza ca romanii au foarte putine informatii referitoare la asigurarea de sanatate obligatorie si beneficiile acesteia, se arata intr-un comunicat al companiei de asigurari private de sanatate MediHelp International, care a analizat datele studiului.

Intrebati daca stiu cat platesc lunar pentru acest serviciu, 38% dintre romani au raspuns negativ, in timp ce 62% dintre respondenti au stiut valoarea exacta.

In ceea ce priveste drepturile, doar 18% isi cunosc exact beneficiile, in timp ce 82% stiu foarte putin, sau chiar deloc, avantajele pe care le ofera asigurarea obligatorie de sanatate.

"Cred ca aceste cifre sunt alarmante, deoarece romanii ar trebui sa stie exact ce primesc pentru sumele pe care le platesc lunar. Aceasta situatie este determinata pe de o parte de lipsa de interes a populatiei si pe de alta parte de lipsa de informatie. Aceasta situatie nu va aparea niciodata insa cu o asigurare privata de sanatate. In acest caz toate beneficiile si avantajele sunt exprimate foarte clar si fiecare persoana stie exact pentru ce anume cheltuieste", a declarat, intr-un comunicat, presedinte MediHelp International, Zahal Levy.

Studiul a fost realizat online, la inceputul anului, pe un esantion de 3.268 de persoane cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani, care traiesc in mediul urban.

Furnizorul de asigurari private de sanatate MediHelp International este prezent pe piata din Romania din anul 1999.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si
Cum se incheie CASCO si ce se intampla daca nu platesti la timp ratele