BCR a modificat oferta de pret pentru creditul ipotecar Prima Casa prin reducerea marjei de dobanda de la 2,5% la 2.2% pentru clientii care nu vireaza salariul intr-un cont BCR, dobanda finala fiind de 4.62%. Pentru clientii care isi incaseaza sau vor incasa salariul la BCR, marja de dobanda va fi de 2%/an, iar dobanda de 4.42%/an.

„Am redus dobanda pentru a fi mai atractivi pentru clientii care inca nu tranzactioneaza cu BCR si le oferim astfel, sansa de a se convinge ca serviciile impreuna cu expertiza noastra in Program fac oferta pentru creditul Prima Casa imbatabila”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Ioana Mihai, sef departament credite garantate.

Din august 2009, BCR a acordat credite in valoare de peste 5.5 miliarde lei in cadrul Programului Guvernamental Prima Casa, aproximativ 34.000 de familii cumparandu-si astfel prima locuinta. Cele mai multe credite au fost contracte de clienti din Bucuresti (peste 40%).

Criterii de eligibilitate pentru Prima Casa 6 in lei

De creditul Prima Casa 6 poate beneficia orice persoana fizica care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nicio locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita, sau care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50m².

Primul pas pe care trebuie sa il faca o persoana care doreste sa achizitioneze o locuinta prin programul Prima Casa este sa vina la banca, chiar daca nu a gasit inca locuinta de care are nevoie. Consilierii ii vor prezenta detalii privind creditul, documentele necesare pentru dosarul de credit, valoarea estimata preliminara a creditului si rata lunara de plata. Creditul poate fi aprobat financiar inainte de gasirea imobilului, clientul avand la dispozitie 120 de zile in care sa se hotarasca ce locuinta doreste.

(vezi exemplul BCR de calcul in iulie 2014)

Pentru demararea creditului, clientii trebuie sa dispuna de un avans de minim 5%, iar BCR accepta pana la 3 coplatitori, cu conditia ca la finalizarea creditului, atat solicitantul, cat si coplatitorii sa aiba varsta maxima de 75 ani.

Creditul este garantat partial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garantia emisa de FNGCIMM, in numele si in contul statului, avand valoare determinata, initial egala cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finantarii garantate – deci la jumatate din valoarea acordata a creditului. In cazul in care clientul solicita din partea FNGCIMM o promisiune de garantare va plati un comision unic de analiza a promisiunii de garantare de 0.15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de constructie, dar nu mai mult de 18 luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri