În cazul în care nu te încadrezi în bugetul lunar și îți dorești să ai parte de venituri personale crescute, trebuie să iei anumite decizii, pentru că banii nu vor cădea din cer. În funcție de nevoile tale, ai nevoie de un plan coerent, ambiție și să fii pregătit să faci sacrificii, dacă obiectivul tău este profitul. Iată câteva sfaturi utile prin intermediul cărora să îți dai seama ce decizie ți se potrivește.

Deschiderea unui business

Punerea pe picioare a unei afaceri reprezintă o oportunitate care poate duce la creșterea nivelului de trai datorită profitului pe care îl poate genera. Totuși, această decizie trebuie gândită cu atenție, pentru că implică și numeroase riscuri, mai ales dacă cel care își propune să își deschidă un business nu are expertiză în acest domeniu. În plus, o afacere presupune un efort financiar considerabil, de aceea se impune un buget inițial pe măsură.

Profit generat de economiile existente

Vremea în care banii erau ținuți la saltea a apus. Indiferent de sumele pe care le-a acumulat de-a lungul timpului, orice persoană poate profita de economiile pe care le are. Drept urmare, pe lângă aspectul legat de securitate, nu este indicat să ții în propria locuință foarte mult cash, pentru că există riscul ca banii să fie sustrași și nici nu vor genera profituri. De aceea, în schimb, poți să-ți deschizi un depozit online, fără să te deplasezi la bancă, și să lași economiile să lucreze în favoarea ta. Astfel, banii vor rămâne în siguranță, iar tu vei obține un profit garantat.

Investiție în educație

Acest aspect are legătură cu dezvoltarea și evoluția din punct de vedere profesional, în urma cărora poți avansa în carieră, deci să obții un salariu mai mare, iar bugetul tău lunar să se mărească. În consecință, e recomandat să investești atât timp cât și bani, în educație și pregătire profesională. Mai precis, te poți înscrie la cursuri de specializare, poți merge la traininguri, iar cu ajutorul acestora să obții anumite certificări, care să-ți aducă o mărire salarială sau care te vor propulsa către un job mult mai bine plătit decât cel actual.

Vânzarea unor anumite bunuri

De exemplu, poți să renunți la mașina personală, pe care să o vinzi, și să folosești mijloacele de transport în comun. Iar cu banii obținuți din vânzarea mașinii, ai putea să-ți deschizi un business, să-i folosești drept avans pentru o locuință nouă sau pur și simplu să păstrezi suma integrală, pe care să o investești într-un depozit bancar. În același mod, poți să profiți de pe urma altor obiecte pe care nu le mai folosești, sau care s-au uzat și să le vinzi. Astfel, vei câștiga și spațiu, și bani.

Sacrificiul aduce profit

O altă metodă ar fi aceea de a renunța la timpul tău liber, cel puțin pentru o perioadă, și să îți iei un al doilea job, ca să îți crești veniturile lunare. Acesta poate fi part time sau pe bază de proiect, important e să ai ambiție și putere de muncă. Totuși, în prealabil, ar trebui să îți faci un plan, ca să folosești veniturile suplimentare într-un mod inteligent. De exemplu, ai putea să-ți renovezi locuința, ca să obții o ofertă mai bună, dacă îți dorești să o vinzi, sau să o dotezi cu obiecte de ultimă generație, ca să-ți sporești confortul.

Sunt multe metode prin care îți poți mări veniturile, dar cel mai important aspect la care să te gândești e dacă sunt potrivite pentru tine și dacă îți satisfac nevoile financiare. Trebuie să ții cont de anumite variabile, precum investițiile pe care trebuie să le faci, de banii pe care îi ai la dispoziție, cât va dura să se amortizeze investiția respectivă, ce profit va genera și, mai ales, care sunt riscurile. Până la urmă, tu știi cel mai bine de ce anume ai nevoie cu adevărat și cât ești dispus să riști.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri