Facebook si Skype pregatesc un serviciu de videochat

Mark Zuckerberg declara recent ca Facebook va anunta "ceva grozav" in urmatoarele zile, iar informatiile aparute intre timp in media internationala sugereaza un parteneriat intre cea mai mare retea de socializare si serviciul de videoconferinte Skype, cumparat in luna mai de Microsoft.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a afirmat ca proiectul a fost pregatit de biroul din Seattle, singurul centru important de dezvoltare al companiei din afara sediului central din Palo Alto, California.

Blogurile IT au speculat in ultimele saptamani ca Facebook dezvolta mai multe proiecte in zona gadget-urilor mobile, inclusiv o aplicatie pentru iPad si un soft specializat de photo-sharing pentru iPhone.

Blogul de specialitate TechCrunch sustine ca proiectul anuntat de Zuckerberg reprezinta introducerea unei functii de videochat in parteneriat cu Skype, cumparat in luna mai de Microsoft pentru 8,5 miliarde de dolari.

Un parteneriat intre Facebook si Skype ar reprezenta raspunsul lui Zuckerberg la serviciul Hangouts oferit de reteaua de socializare Google+.
In prezent, utilizatorii care vor conferinte video cu prietenii si cunostintele trebuie sa acceseze softuri precum Skype, Apple FaceTime, Google Talk sau Google+ Hangouts.

Reteaua de socializare Google+ a fost lansata joi, fiind disponibila initial doar pe baza de invitatie, in vederea testarii serviciilor. Capacitatea serviciului de test a fost depasita aproape imediat, Google anuntand inca de vineri ca a oprit inscrierile pana la deschiderea oficiala a paginii pentru publicul larg.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri