Noul logo al Google este de fapt un scurt videoclip de animatie, in care se succed imagini inspirate de diverse momente din viata si cariera artistului, fundalul sonor fiind asigurat de celebra piesa "Don't Stop Me Now" din repertoriul trupei Queen.

Nascut in Zanzibar, cu numele Farrokh Bulsara, si educat in India, Freddie Mercury a infiintat trupa Queen, in 1971, cu Brian May, Roger Taylor si John Deacon. Queen a devenit un nume important in industria rock in 1975, odata cu lansarea celui de-al patrulea album al grupului, "A Night at the Opera", ce contine legendara piesa "Bohemian Rhapsody", compusa de Freddie Mercury.

De altfel, tot Freddie Mercury este acela care a compus versurile pieselor "Crazy Little Thing Called Love", "We Are The Champions", "Somebody To Love".

In afara scenei, Freddie Mercury avea o viata privata extrem de protejata, acordand foarte rar interviuri si nediscutand niciodata in public despre faptul ca era homosexual.

Citeste si:

La o zi dupa ce a anuntat in mod public ca era bolnav de SIDA, Freddie Mercury a murit pe 24 noiembrie 1991, la varsta de 45 de ani.

Format in 1971, de cantaretul Freddie Mercury, chitaristul Brian May, tobosarul Roger Taylor si basistul John Deacon, grupul a lansat 15 albume pana la destramarea sa, in 1991, dupa decesul lui Mercury din cauza maladiei SIDA.

Trupa Queen, a carei cariera se intinde pe o perioada de peste 20 de ani, din 1970 in 1991, a fost desemnata in 2007 "cel mai bun grup britanic al tuturor timpurilor", in urma unui sondaj organizat de BBC Radio.

Google isi modifica frecvent logoul pentru a marca evenimente semnificative din istoria universala sau pentru a omagia personalitati ale culturii, care s-au facut remarcate pe plan mondial.