La runda de investitii participa si Sergiu Negut (partener Wanted Transformation, ex- Deputy CEO & Board member Regina Maria), care va deveni actionar minoritar si membru al board-ului. Dorin Boerescu va ramane in continuare CEO si cel mai important actionar.

Mediafax Group va prelua pana la 40% din actiunile 2Parale.ro. Dorin Boerescu va pastra procentul de 40% din companie. Ceilalti doi actionari sunt Sergiu Negut si fondatorul Radu Spineanu.

"In viitorul apropiat vor mai exista tranzactii, ramane sa le anuntam. Ne-am miscat destul de repede cu Mediafax Group, interesul lor era mai vechi", spune Dorin Boerescu, contactat de wall-street.ro.

Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.

In viitorul apropiat vor mai exista tranzactii, ramane sa le anuntam

“Ecommerce-ul este o directie strategica pentru Mediafax Group, este o componenta importanta a strategiei noastre de transformare dintr-o companie de media clasica intr-una adaptata timpurilor actuale. Succesul 2Parale in acoperirea pietei, eforturile lor in educarea partenerilor, atat magazine, cat si afiliati, precum si echipa de management ne-au convins sa ne alaturam si sa punem umarul la cresterea acestui business”, a declarat Orlando Nicoara, director general Mediafax Group.

Citeste si:

“Parteneriatul cu Mediafax este o etapa naturala in evolutia 2Parale, data fiind pozitia ambelor companii pe pietele pe care activeaza. Vom intensifica alaturi de ei eforturile de educare a pietei si de crestere a portofoliului, consolidandu-ne pozitia pe piata de performance marketing, atat in afiliere, cat si in pay-per-click. Alaturi de asocierea strategica cu Mediafax purtam discutii avansate si pentru atragerea de capital de crestere – oportunitatile sunt foarte mari si vrem sa profitam de momentul foarte bun in care ne aflam.”, a explicat Dorin Boerescu.

“Am intrat in actionariatul 2Parale increzator in potentialul de dezvoltare al retelei. Ma bucur sa vad ca acest potential a dat roade si ca 2Parale si-a consolidat statutul de lider al pietei de marketing afiliat. Sunt convins ca si pe viitor evolutia retelei va fi una cel putin la fel de buna.”, a declarat Stefan Iordache, COO Leo Burnett Group.

Prin acest parteneriat, 2Parale devine singura retea de afiliere folosita in portofoliul de site-uri al Mediafax Group, care atinge zilnic peste 1,5 milioane de vizitatori duplicati si mai bine de 6 milioane de vizitatori unici/luna.

Concurentul principal al 2Parale.ro este Profitshare.