Apple, unul dintre cei mai mari producatori de dispozitive mobile din lume, va mari pretul aplicatiilor din magazinul virtual AppStore si il va ajusta la valoarea TVA din fiecare tara, potrivit unui anunt primit de mai multi utilizatori si dat publicitatii de AppleInsider.com.

Potrivit informatiilor, valoarea TVA a aplicatiilor din AppStore se va aplica tuturor statelor din Uniunea Europeana incepand cu 1 ianuarie 2015, ceea ce va influenta intr-o mare masura pe utilizatorii din tari in care taxele sunt foarte mari, asa cum este cazul Marii Britanii, una dintre tarile din comunitate cu o intensa activitate pe platforma de cumparaturi.

Este inca neclar daca Apple intentioneaza sa aplice noua taxa pentru toate achizitiile din iTunes, atat pentru muzica, filme sau carti digitale. Decizia Apple de a pune bir pe aplicatiile din magazinul virtual vine in contextul in care gigantul american a fost implicat in mai multe scandaluri legate de evaziune fiscala.

Cat va ajunge sa coste o aplicatie in Romania?

Cu o valoare a TVA de 24%, cele mai populare aplicatiile platite din magazinul virtual al Apple in Romania vor ajunge sa coste mai mult cu aproape o patrime. Astfel, aplicatii precum FlightRadar24, locul 12 in top, cu un pret de 3,59 euro (cca. 16 lei) va ajunge sa coste 4,45 euro (20 de lei) sau jocuri, asa cum este cazul popularului Minecraft va creste de la 5,99 euro (cca. 27 de lei), la 7,42 euro (cca. 33 de lei) sau jocul Need for Speed Most Wanted, locul 10 in top, va costa de la 4,49 de euro (cca. 20 de lei), la 5,56 euro (cca. 25 de lei).

Citeste si:
#CoronaBizSurvivor: APPLE își va închide toate MAGAZINELE
#CoronaBizSurvivor: APPLE își...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
Primul site care va fi închis pentru fake news: StiriDeMoment.ro
Setari Cookie-uri