Compania cu capital 100% romanesc THC Projects, infiintata la Craiova, asteapta in 2019 o majorare a cifrei de afaceri cu cel putin 40%; business-ul a fost infiintat in urma cu cinci ani si are peste 5.500 de clienti activi din 147 de tari, lansand totodata un nou Website.

Motorul afacerii il reprezinta serviciile de web hosting, care inseamna aproximativ 80% din volumul de business al companiei. Cele mai mari cresteri viitoare se asteapta pe segmentul de gazduire web dedicata - servicii tip VPS sau Servere Dedicate.

Infiintata in Craiova si avand capital 100% romanesc, THC Projects este un jucator global, consacrat prin prisma THCServers.com, platforma internationala ce ofera hosting si alte servicii conexe. In 2018, compania romaneasca a avut o crestere de 48% a cifrei de afaceri, pana la valoarea de 3.500.000 lei. Anul acesta, strategia firmei vizeaza abordarea directa a pietei romanesti, in paralel cu cea externa (care este in prezent peste 90% din business), prin THC.ro, portal dedicat mediului de afaceri din Romania.

"Era un pas firesc de a patrunde si pe piata locala, deoarece consideram ca putem sa oferim servicii si publicului din Romania. Segmentul de web hosting a evoluat in ultimii ani, iar consumatorul roman a inceput sa faca diferenta intre calitatea serviciilor prezente pe piata", a explicat Catalin Florica, CEO al THC Projects. Acesta a mai spus ca lansarea initiala a companiei, in 2013, a abordat planul international din cauza faptului ca piata romaneasca era la acel moment insuficient de competitiva pentru ca un start-up sa evolueze datorita serviciilor de calitate maxima si nu doar a preturilor scazute. Acum, asteptarile clientilor din Romania sunt mult mai ridicate, iar thc.ro poate oferi servicii de gazduire la preturi minime datorita datacenterului propriu.

Companiile de pe piata locala cauta servicii de gazduire web ce vin la pachet cu asistenta imediata, un uptime garantat de cel putin 99,9% si servicii cu un raport corect pret / calitate, considera oficialii companiei.

"Planurile de gazduire sunt variate, iar clientii beneficiaza de o gama diversificata de servicii si tipuri de abonamente. Atuul nostru, pe langa serviciile de gazduire, este suportul - avem oameni bine pregatiti, care stiu sa ofere asistenta atat persoanelor care tocmai invata sa puna un website online, dar si celor care au deja experienta in domeniu", accentueaza Catalin Florica.

In Romania, THC.ro are clienti din retail / e-commerce, IT, HoReCa si personal branding. THC.ro se dedica tuturor tipurilor de companii - de la afacerile mici de tip start-up sau hobby, la Corporate hosting. Evident, comertul electronic este o tinta importanta, caci acest domeniu se bucura de efervescenta pe piata locala: "Ne asteptam ca mediul e-commerce sa fie destul de matur si sa faca alegerile optime pentru business-ul pe care il reprezinta. Noi oferim pachete de gazduire, cat si consiliere in privinta alegerii planului, astfel incat website-ul sa functioneze in parametrii optimi", mai spune CEO-ul THC Projects.

Compania, care ofera inclusiv inregistrare domenii, web design si securitate web, le permite clientilor acces non stop la serviciul de suport tehnic, atat in limba romana, cat si in limba engleza. Clientilor romani le este oferita experienta dobandita pe pietele externe, un pachet de servicii cu valoare adaugata - hosting competitive, webdesign si SEO. Catalin Florica subliniaza faptul ca THC are servere in mai multe datacentere de pe glob, insa cel mai important pentru publicul din Romania este cel aflat in judetul Dolj - deoarece este dedicat clientilor din Romaina, avand un peering foarte bun cu providerii de internet din tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri