Facebook a anuntat ca a cumparat un start-up care incearca sa faca posibila controlarea directa a computerelor si a altor dispozitive si aparate doar cu ajutorul creierului, nu prin intermediul unui mouse sau al miscarilor degetelor, informeaza AFP.

Start-up-ul achizitionat va fi integrat intr-un laborator al gigantului din industria tehnologiei, Facebook Reality Labs, a declarat Andrew Bosworth, coordonatorul departamentului de realitate augmentata din cadrul Facebook. Noua achizitie doreste sa accelereze dezvoltarea acestei tehnologii si sa o faca sa devina accesibila cat mai curand posibil pentru publicul larg, a precizat acelasi specialist american, scrie Agerpres.

"Stim ca exista mijloace mai naturale, intuitive, de a interactiona cu aparatele si cu tehnologia. Si noi vrem sa le construim. Ideea acestui proiect consta intr-o bratara ce permite oamenilor sa isi controleze aparatele ca pe o extensie naturala a miscarilor lor", a scris Andrew Bosworth, intr-un mesaj pe Facebook.

Specialistul american a mai explicat ca bratara va interpreta impulsurile electrice din creier, similare celor care determina contractia unui muschi, de exemplu pentru a realiza gestul de a apasa pe un buton. Numai ca, de aceasta data, nu va mai fi vorba despre a face un clic pe o tastatura, ci pur si simplu utilizatorul va trebui doar sa se gandeasca la actiunea dorita.

Aceste impulsuri vor fi decodate si "traduse intr-un semnal digital pe care aparatul vostru poate sa il inteleaga. El capteaza intentia voastra pentru a va permite sa partajati o fotografie cu un prieten, utilizand o miscare imperceptibila sau, pur si simplu, dorinta de a o face", a explicat Andrew Bosworth.

Facebook nu a precizat termenii financiari ai acestei achizitii, insa companiile mass-media americane au afirmat ca tranzactia s-ar ridica la o suma cuprinsa intre 500 de milioane si 1 miliard de dolari.

In august, cercetatorii dintr-o echipa americana, finantata de Facebook, au reusit sa traduca in cuvinte activitatea creierului prin intermediul unor algoritmi.

"Peste 10 ani, capacitatea de a 'bate' pe tastatura direct din creierul nostru va fi considerata, poate, ca fiind normala", au declarat reprezentantii Facebook intr-un articol online, in care au facut un rezumat al acestui proiect demarat in urma cu doi ani.

Si alte companii s-au lansat in cursa de realizare a "creierului conectat", in special start-up-ul Neuralink, detinut de Elon Musk. Acea companie lucreaza la un senzor minuscul destinat implantarii in creier si ar urma sa efectueze primele sale teste pe voluntari umani incepand de anul urmator.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri