Conform deciziei directorului general al Sibex, SSIF Broker Cluj a fost admisa in calitate de Market Maker pe contractul futures avand ca activ suport pretul petrolului de tip Light Sweet Crude cu simbolul DEOIL_LSC, pe prima scadenta a respectivului instrument (in prezent: mai 2011).

SSIF Broker Cluj are ca obligatie introducerea la vanzare si cumparare a unui numar minim de 15 contracte, la un spread maxim de 0,3 USD. Intervalul de actualizare a cotatiilor este de 5 minute iar cel de mentinere a lor este intre orele 10:00-18.45.

„Ne bucura faptul ca un produs nou a atras imediat interesul unui Market-Maker evidentiind potentialul ridicat al contractului DEOIL_LSC care ofera, in premiera, investitorilor autohtoni oportunitatea de a profita de pe urma miscarilor de pret ale petrolului”, a declarat Darius Cipariu, director general adjunct al Sibex.

Citeste si:

Intrarea SSIF Broker Cluj ca formator de piata pe DEOIL_LSC face ca numarul produselor de pe piata Sibex care beneficiaza de activitatea de market–making sa se ridice la sase.

Citeste si Sibex: Derivatele pe petrol au fost lansate pentru speculatori