Saptamana trecuta, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a dat o decizie prin care anunta ca preluarea formularelor de subscriere in cadrul unei oferte publice de vanzare se poate realize doar prin intermediul unor agenti de servicii de investitii financiare sau agenti delegati inscrisi in registrul CNVM.

Aceasta a creat reactii negative din partea brokerilor, care spuneau ca limiteaza succesul ofertelor de vanzare prin bursa.

Comisia a revenit asupra deciziei, clarificand ca in cazul ofertelor publice de vanzare in care intermediarul ofertei este asistat in distribuirea valorilor mobiliare de catre un grup de distributie, preluarea formularelor de subscriere reprezinta operatiunea prin care intermediarul preia formularele depuse la grupul de distributie, in vederea validarii si executarii ordinelor eferente respectivelor subscrieri.

Citeste si:

“In cazul ofertelor publice de vanzare in care intermediarul este asistat de un grup de distributie, primirea formularelor de subscriere de catre entitatile din cadrul grupului de distributie nu reprezinta serviciu de investitii financiare in sensul legislatiei pietei de capital. In situatia in care din grupul de distributie fac parte si filialele, sucursalele si agentiile proprii ale intermediarului ofertei, prevederile art. 1 se aplica in mod
corespunzator”, se mai arata in decizia CNVM.

De asemenea, intermediarul ofertei publice de vanzare este responsabil pentru preluarea formularelor de subscriere cu respectarea prospectului de oferta precum si a dispozitiilor legale incidente in materie.

Citeste si Brokerii cer CNVM revocarea deciziei privind ofertele publice de vanzare