BRD acorda un dividend brut de 0,18 lei/actiune

Actionarii BRD - Groupe Société Générale au aprobat, in AGA de ieri, acordarea unui dividend brut de 0,17957 lei/actiune).

Plata dividendelor va incepe in termen de maximum 2 luni de la data Adunarii Generale, conform Hotararii AGA. Sunt indreptatiti sa incaseze dividende aferente anului 2010 actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor la data de 3 mai 2011.

La sedinta au fost prezenti actionari reprezentand 83,78 % din capitalul social al bancii, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit.

Sedintele AGA au fost conduse de Presedintele Consiliului de Administratie al BRD, Guy Poupet.

AGA Ordinara a dezbatut si aprobat situatiile financiare ale bancii pe anul 2010 (individuale, intocmite conform standardelor romanesti de contabilitate, precum si individuale si consolidate, intocmite in conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financiara), pe baza rapoartelor prezentate de Consiliul de Administratie si a opiniilor auditorului financiar al bancii, compania Deloite Audit SRL.

AGA Ordinara a avut pe ordinea de zi si a aprobat reinnoirea mandatelor de administrator ale lui Petre Bunescu, Sorin-Mihai Popa, Didier Alix, Jean-Louis Mattei, Bogdan Baltazar, Dumitru Popescu, Sorin Marian Coclitu si Ioan Cuzman, precum si numirea in calitate de administratori a Annei Marion-Bouchacourt si a lui Bernardo Sanchez Incera.

De asemenea, s-au discutat si aprobat: descarcarea de gestiune a administratorilor BRD pentru exercitiul financiar al anului 2010, bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2011 si programul de activitate pe exercitiul financiar al anului 2011, remuneratiile cuvenite administratorilor neexecutivi pentru exercitiul financiar al anului 2011, limitele generale pentru remuneratiile suplimentare ale administratorilor si directorilor, precum si numirea auditorului financiar al bancii pentru anul 2011, societatea Deloitte Audit SRL si stabilirea duratei contractului de audit financiar.

AGA Extraordinara a avut pe ordinea de zi si a aprobat modificarea si completarea Actului Constitutiv al Bancii, precum si imputernicirea domnului Guy Marie Charles Poupet, presedinte - director general al bancii, de a semna Actul aditional si forma actualizata a Actului Constitutiv. De asemenea, AGA Extraordinara a aprobat realizarea unor emisiuni de obligatiuni in perioada 2011-2012, intr-un plafon maxim de 600 de milioane euro sau echivalent in lei sau alta valuta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri