Astfel, valoarea dividendelor distribuite va fi de 65,36 milioane lei si reprezinta 90% din profitul de anul trecut, de 72,6 milioane lei, potrivit Mediafax.

Initial, Consiliul de Administratie al Muntenia Invest, compania care administreaza activele SIF Muntenia, au propus alocarea a 40,3 milioane lei sub forma de dividende, respectiv 0,05 lei/actiune, in crestere cu 25%, de la 0,04 lei/actiune.

SIF Muntenia este singura SIF ale carei active sunt administrate de o societate de administrare a investitiilor.

Tot in AGA de joi, actionarii au aprobat si bugetul de venituri si cheltuieli propus de administratori. Astfel, societatea estimeaza pentru acest an un profit brut de 65 milioane lei, cu 22% sub castigul de anul trecut, si vizeaza o reducere temporara pe sectorul bancar, in favoarea majorarii investitiilor in actiunile unor companii din sectorul energetic.

In 2010, SIF Muntenia a obtinut un castig de 83,7 milioane lei (19,9 milioane euro).

Administratorii considera ca veniturile SIF vor scadea in acest an cu 38%, la 102 milioane lei, cea mai mare parte a banilor, respectiv 70 milioane lei, urmand sa fie obtinuti din tranzactiile pe bursa, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli propus spre analiza actionarilor.

Pentru acest an, administratorii SIF Muntenia isi propun sa urmeze in continuare strategia din ultimii doi ani, de prudentialitate, preferand investitiile cu randamente medii, mai putin riscante.

Totodata, SIF Muntenia va viza reducerea temporara a ponderii pe sectorului financiar, cresterea ponderii sectorului energetic clasic si regenerabil.

Citeste si:

Societatea estimeaza ca va primi dividende de numai 8 milioane lei, suma de aproape trei ori mai redusa decat cea de anul trecut, de 22,2 milioane lei (5,2 milioane euro).

Din plasamentele pe piata monetara, societatea ar putea obtine 10 milioane lei, cu 52% mai mult decat anul trecut, cand a incasat 6,3 milioane lei.

La fel ca in ultimii doi ani, societatea va inregistra provizioanele direct in contul de profit si pierdere, fara sa aplice derogarea permisa de CNVM in 2009, de a inregistra provizioanele in capitalurile proprii.

Administratorii SIF Muntenia nu au programat pentru acest an provizioane nici pe partea de venituri, dar nici la cheltuieli.

Cheltuielile estimate pentru acest an ar urma sa scada cu 54%, la 37 milioane lei. Anul trecut, cheltuielile au cumulat 80,2 milioane lei (19 milioane euro), mai mult de jumatate reprezentand costurile cu provizioanele.

Totodata, societatea ar urma sa inregistreze pierderi de 12 milioane lei din insolventa unor firme din portofoliu, suma de patru ori mai mare decat cea de anul trecut, de 3 milioane lei (725.000 de euro).

Actiunile SIF Muntenia au incheiat sedinta bursiera de miercuri in crestere cu 0,24%, la 0,85 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea societatii este de 685,98 milioane lei.