Producatorul de ingrasaminte chimice Amonil Slobozia (AMO) estimeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de 14,7 milioane de lei, in scadere de peste 7,5 ori fata de anul trecut, cand afacerile au totalizat 111,4 milioane de lei, scrie Mediafax.
Compania estimeaza pentru 2011 un profit de circa 453.000 lei, comparabil cu rezultatul din 2010 care a fost de 435.000 lei.

Veniturile companiei sunt prognozate sa scada in acest an de 8,7 ori, la 14,7 milioane lei, de la nivelul de 128,8 milioane lei din 2010, se arata intr-un comunicat al Amonil transmis, vineri, Bursei de Valori Bucuresti.

Cheltuielile sunt bugetate la 14,17 milioane lei, fata de 127,6 milioane lei anul trecut.

Cele mai recente tranzactii cu actiunile Amonil au avut loc la 27 aprilie, la pretul de 0,0152 lei pe unitate, in urcare cu 0,66% fata de referinta. Combinatul are o capitalizare de 16,9 milioane lei.

Conform celor mai recente raportari, fimele Zalois si Jovline, inregistrate in Belize, detin impreuna 50,41% din actiunile Amonil. Un alt actionar este firma Salink, inregistrata in Cipru, cu 13,54% din titluri. Salink face parte din grupul suedez East Capital, care administreaza mai multe fonduri de investitii.

Omul de afaceri Ioan Niculae a declarat de mai multe ori ca printre combinatele chimice din grupul Interagro, pe care il controleaza, se regaseste si producatorul de ingrasaminte chimice din Slobozia.

Amonil are un capital social de 111,2 milioane lei, divizat in 1,112 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri