Profitul Remar Pascani s-a prabusit in primul trimestru

Profitul Remar Pascani (RMAR) s-a prabusit in primul trimestru fata de intervalul similar al anului trecut, de la 6,3 milioane lei la 148.500 lei, din cauza scaderii veniturilor, potrivit raportului financiar remis Bursei de Valori de firma specializata in reparatia vagoanelor de calatori si marfa, arata Mediafax.

"Acest profit este rezultatul negativ al activitatii de exploatare, de un milion lei, ponderat cu rezultatul pozitiv al activitatii financiare, de 1,26 milioane lei. Rezultatul din exploatare pentru cele trei luni ale anului este negativ deoarece veniturile societatii s-au realizat intr-un ritm mai mic decat cheltuielile", se arata in raportul financiar al firmei.

Cifra de afaceri a coborat de 4,2 ori, de la 33,6 milioane lei la 7,95 milioane lei.

De asemenea, veniturile au scazut cu 41,3%, de la 19,6 milioane lei la 11,49 milioane lei. In acelasi timp, cheltuielile au fost reduse cu 5,6%, de la 11,9 milioane lei la 11,23 milioane lei.

Remar este controlata indirect de oamenii de afaceri Gruia Stoica si de Adriana Didila, care detin, prin intermediul firmei Grup Feroviar Roman, 89,57% din actiuni. Grup Feroviar Roman face parte din grupul Grampet, controlat de Stoica (73,3% din actiuni) si Didila, cu 26,6% din titluri.

Firma este listata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti si are un capital social de 28,9 milioane lei, divizat in 11,5 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,5 lei.

Titlurile Remar au inchis sedinta de joi la pretul de 4,35 lei, mai mic cu 0,46% fata de cel de referinta. La acesta cotatie, firma are o capitalizare de 50,33 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri