Profitul net al Depozitarului Central (DC) aproape ca s-a triplat anul trecut, pana la 6 milioane lei, pe fondul unei cresteri a veniturilor din exploatare cu 58,1%, potrivit unui comunicat al companiei.

In 2009, DC realizase un profit net de 2,1 milioane lei. Pe partea de exploatare, Depozitarul a incasat 20,4 milioane lei, in vreme ce cheltuielile au insumat 15,6 milioane lei. Afacerile DC s-au ridicat la 20,4 milioane lei, cu 58,5% mai mult decat in 2009.

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor DC a decis sa majoreze capitalul cu 3,5 milioane lei, pana la 25,2 milioane lei, prin incorporarea unor rezerve. Dupa aceasta operatiune vor fi emise 34,9 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei/titlu, ce vor fi alocate gratuit actionarilor existenti.

De asemenea, compania va folosi 6,2 milioane lei din rezerve in vederea majorarii capitalului social in dividende cuvenite actionarilor.

AGA Depozitarului i-a aprobat in functie de administratori definitivi pe Adrian Simionescu, director general Vienna Investment Trust, si pe Mirela Ionescu, director general Raiffeisen Capital & Investment.

Depozitarul si-a bugetat un profit de 1,5 milioane lei pentru anul 2011, in scadere cu 75% comparativ cu anul trecut. Cifra de afaceri estimata pentru acest an este de asemenea in scadere, pana la 14,4 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Fondurile de pensii vor putea să facă investiții mai mari în titluri de stat
Setari Cookie-uri