De astăzi, 21 februare, începe oferta de titluri de stat pentru populație (Fidelis). Dobânzile sunt mai mici decât cele de la ofertele de anul trecut, urmărind trendul general de reducere a acestora. Totuși, câștigurile sunt mai bune decât la depozitele bancare, în special la titlurile de stat în euro.

Pentru a cumpăra titluri de stat Fidelis, trebui să transferi suma de bani pe care vrei să o investești într-un cont bancar indicat de una dintre băncile sau unul dintre brokerii autorizați (lista acestora mai jos). După ce banii respectivi sunt în cont, vei putea subscrie numărul de titluri de stat dorit.

Dobânda anuală, precum și returnarea capitalului (la maturitatea emisiunii de titluri de stat) îți va fi returnată în contul băncii / al casei de brokeraj prin intermediul căreia ai subscris. Mai exact, Statul trimite banii către Depozitarul Central, iar acesta îi virează în conturile băncilor/brokerilor participanți.

De unde poți cumpăra titluri de stat Fidelis

Potrivit prospectului publicat de Ministerul Finanțelor, titlurile de stat Fidelis pot fi achiziționate (subscrise) prin intermediul băncilor care formează sindicatul de intermediere, și anume:

De asemenea, subscirerile se pot face și prin intermediul unor case de brokeraj autorizate, după cum urmează:

Pentru cei care vor să cumpere titluri de stat în LEI, dobândă anuală 6%, pe 1 an de zile:

Pentru cei care vor să cumpere titluri de stat în LEI, dobândă anuală 6,75%, pe 3 ani de zile:

Pentru cei care vor să cumpere titluri de stat în LEI, DONATORI DE SÂNGE, dobândă anuală 7%, pe 1 an de zile:

Pentru cei care vor să cumpere titluri de stat în EURO, dobândă anuală 4%, pe 1 an de zile:

Pentru cei care vor să cumpere titluri de stat în EURO, dobândă anuală 6%, pe 5 ani de zile:

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri