Casa de avocatura Bostina si Asociatii a reprezentat Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz. in litigiul initiat de S.C. Fondul Proprietatea S.A. avand ca obiect anularea Hotararii AGA nr. 12/30.11.2010 a Romgaz S.A. prin care societatea a aprobat realizarea unei donatii in cuantum de 400 milioane lei la bugetul de stat.

Curtea de Apel Alba Iulia, sectia comercial, a respins recursul formulat de Fondului Proprietatea impotriva hotararilor instantelor inferioare. Decizia este definitiva si irevocabila, informeaza un comunicat al casei de avocatura.

Prin actiunea promovata, S.C. Fondul Proprietatea S.A. a precizat ca masura aprobata de A.G.A. Romgaz S.A. din 30.11.2010 este de natura a prejudicia actionarii minoritari ai societatii.

Prin Sentinta comerciala nr. 146/CC/19.01.2011 pronuntata de Tribunalul Sibiu – Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ, in prima instanta, a fost respinsa ca nefondata actiunea promovata de S.C. Fondul Proprietatea S.A., instanta de fond retinand ca societatea reclamanta nu a fost in masura a justifica un prejudiciu, in contextul in care finantarea donatiei, in conditiile art. 59 din OG nr. 18/2010, a fost operata din capitalurile proprii ale Romgaz, acumulate din activitatea aferenta anilor precedenti, iar nu din veniturile aferente exercitiului financiar 2010.

Sentinta comerciala nr. 146/CC/19.01.2011 a Tribunalului Sibiu este definitiva si irevocabila, prin decizia pronuntata la data de 01.06.2011 de catre Curtea de Apel Alba Iulia – Sectia Comerciala, prin care a fost respins, ca nefondat, recursul declarat de S.C. Fondul Proprietatea S.A. impotriva hotararii instantei de fond.

Casa de Avocatura Bostina si Asociatii a avut anul trecut o cifra de afaceri de 15,71 milioane euro si peste 130 de avocati si consultanti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri