Fondul britanic de investitii City of London Investments Group a devenit unul dintre cei mai mari actionari straini de la Fondul Proprietatea (FP), dupa ce a cumparat titluri si warrant-uri convertibile care totalizeaza 5,85% din capitalul companiei.

Desi am inteles ca, avand in vedere algoritmul de alocare a voturilor in cadrul FP RO si numarul de actiuni pe care le detinem in prezent in FP RO, nu avem obligatia sa efectuam o raportare de informare in conformitate cu legislatia romana aplicabila, am decis sa emitem aceasta informare in interesul transparentei, ca urmare a anuntului Guvernului Romaniei, potrivit caruia participatia sa in FP RO a scazut la 25,24%”, a declarat, intr-un raport trimis Burse, Cristopher Weaver, investment management director in cadrul City of London Investments.

Fondul detine in prezent 0,97% din titlurile Fondului Proprietatea, la acestea adaugandu-se 668.200 de warrant-uri emise de UniCredit Bank, fiecare warrant fiind convertibil in 1.000 de actiuni FP.

Intregul pachet de 5,85% detinut de britanici valoareaza in prezent 434,4 milioane lei (104 milioane euro). La deschiderea sedintei de miercuri, titlurile FP se tranzactionau la un pret de 0,542 lei/unitate, in crestere cu 1,4%.

City of London Investments Group este o companie din Marea Britanie specializata pe investitii in tarile emergente si in fonduri inchise.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Coronavirus | Romgaz se gândește la amânarea livrarilor spre perioada de iarnă
Setari Cookie-uri