Morgan Stanley Frontier Emerging Markets avea 0,04% din actiunile BRD, evaluate la finele lunii aprilie la 1,5 milioane dolari, si un pachet de 0,16% din titlurile Bancii Transilvania, care valora 1,3 milioane dolari, potrivit unei raportari a fondului.

Actiunile celor doua bancii reprezentau 2,7% din activul net al fondului, de 105,4 milioane dolari.

Totodata, fondul mai avea in portofoliu 15 warrant-uri pe actiunile Fondului Proprietatea emise de casa de brokeraj ceha Wood&Company, care erau evaluate la 1,5 milioane dolari. Prin aceste derivate, fondul de investitii american detine 0,05% din titlurile FP, avand in vedere ca un warrant are activ suport pe 500.000 de actiuni Fondul Proprietatea.

Citeste si:

Daca fondul Morgan Stanley Frontier Emerging Markets nu si-a modificat expunerea, pachetul de actiuni BRD ar putea fi vandut luni la Bursa de la Bucuresti cu 1,3 milioane dolari (3,9 milioane lei), iar titlurile Bancii Transilvania ar valora 977.000 de dolari (2,8 milioane lei).

Totodata, pachetul de actiuni FP este evaluat in functie de pretul de la BVB la 1,3 milioane dolari (3,9 milioane lei).

Fondul Morgan Stanley Frontier Emerging Markets este adminstrat de compania Morgan Stanley Investment Management. Profitul grupului financiar american Morgan Stanley a scazut cu 45% in primul trimestru, de la 1,8 miliarde de dolari in primele trei luni ale anului trecut la 970 de milioane dolari.