Conducerea companiei nu precizeaza unde va fi relocata activitatea.

La finele anului 2007, Turbomecanica a cumparat un teren de peste cinci hectare in zona industriala Bucuresti Parc Vest pentru relocarea capacitatii de productie, pentru 11,6 milioane lei (3,2 milioane euro), insa nu s-a mai mutat. Conducerea companiei mentiona intr-un raport din 2009 ca relocarea a fost motivata prin caderea pietei imobiliare.

Mutarea productiei va fi discutata de actionarii Turbomecanica la 24 august.

Daca relocarea va fi aprobata, actionarii trebuie sa il imputerniceasca pe presedintele Consiliului de Administratie si directorul general pentru valorificarea/vanzarea de terenuri si/sau cladiri de la actuala unitate de productie, de pe Bulevardul Iuliu Maniu din sectorul 6 al Capitalei.

La finalul primelor noua luni ale anului trecut, terenurile companiei erau evaluate la 70 milioane lei, iar constructiile la aproape 17 milioane lei, potrivit situatiilor financiare ale Turbomecanica.

Citeste si:

La finele lunii august, actionarii vor discuta in AGA si ratificarea si confirmarea a doua credite in valoare cumulata de 10,1 milioane dolari contractate in 2006 de Turbomecanica de la BRD, dar si a unui contract de factoring de 1,2 milioane dolari semnat tot in 2006 cu aceeasi banca.

In ultimii trei ani Turbomecanica a consemnat pierderi in valoare cumulata de 47,2 milioane lei. Cele mai mari pierderi au fost inregistrate in 2008, cand compania a raportat un rezultat negativ de 28,9 milioane lei. In 2009 pierderile au fost reduse la 7,7 milioane lei, insa anul trecut au crescut la 10,5 milioane lei.

Pe de alta parte, cifra de afaceri a scazut in fiecare an, de la 63 milioane lei in 2008 la 53,1 milioane lei 2010.