Cu o seara in urma, piata americana a inchis cu o pierdere de 4,6% pe indicele Dow Jones, in vreme ce S&P500 a scazut cu 4,4%.

Dimineata zilei de joi a fost insa una pozitiva in Europa, acolo unde indicele britanic FTSE 100 castiga 1,6%, in vreme ce DAX-ul german era in urcare cu 2,7%.

Pe plan local, indicele BET crestea cu 0,6%, in vreme ce BET-FI inregistra un avans de 1,6%.

“Contextul intern pare sa nu conteze aproape deloc pentru cei care tranzactioneaza acum. Pentru sedinta de miercuri ne asteptam la o deschidere negativa dar de amploare redusa. Pana la finalul zilei, exista insa posibilitatea ca maximele zilei de miercuri sa fie revizitate, iar pe ansamblu sedinta sa se inchida pozitiv”, spune Iulian Panait, presedintele firmei de consultant in investitii, intr-o nota trimisa investitorilor.

Citeste si:

Oltchim era lider la cresteri, cu un plus de 15%, urmat de Amonil, cu un castig de 12,1%. Si Fondul Proprietatea inregistra o apreciere usoara, de 0,4%, pana la 0,4421 lei/unitate.

Titlurile BRD si ale Bancii Transilvania era printre putinele care scadeau, corectiile inregistrate de acestea fiind de 0,9%, respectiv 1,2%.

De remarcat rulajele in scadere semnificativa inregistrate pe BVB comparativ cu ultimele trei zile. Astfel, valoarea totala a tranzactiilor dupa primele 30 de minute ale sedintei ajungea la un million de euro.