"Decizia a fost luata impreuna cu presedintele, dar nici atunci, ca si acum, nu eram cu apa la gura", a spus Boc, aflat in China.

El a insa ca, analizand situatia actuala a economiei internationale, se pot ridica anumite semne de intrebare.

Presedintele Traian Basescu a afirmat la o intalnire cu presedintele Consiliului de Supraveghere Petrom, dupa ce i s-a spus ca o actiune a companiei este acum cotata la 0,31 lei, ca "incepe sa ne para rau" ca statul nu a vandut cu 0,33 lei pe actiune, adaugand ca trebuie "sa asteptam vremuri mai bune".

Oferta de vanzare la bursa a 9,84% din actiunile OMV Petrom, derulata in iulie, a esuat deoarece investitorii au subscris mai putin de 80% din titluri si va fi reluata, probabil anul viitor.

Oferta ar fi fost cea mai mare din istoria Bursei de Valori Bucuresti si s-a derulat printr-o metoda noua pe piata de capital din Romania, pretul final urmand sa fie anuntat abia la inchidere. Statul a anuntat la inceput, un pret maxim de 0,46 lei/titlu, iar cu cateva zile inainte de sfarsitul ofertei a stabilit un pret minim de vanzare, de 0,3708 lei/titlu.

Citeste si:

Surse oficiale au declarat ca intermediarii ofertei au propus un pret minim de 0,33 lei/actiune, cu 13% sub cotatia bursiera a actiunilor de la momentul respectiv, insa Executivul nu a fost de acord cu aceasta valoare.

Presedintele Traian Basescu a declarat la 26 iulie ca a fost un esec faptul ca pachetul de 9,84% din actiunile OMV Petrom nu a fost vandut, dar ca decizia de a nu vinde sub pretul cerut a fost una politica, un semnal ca Romania nu este de vanzare la "pret de scrap".

Compania OMV Petrom este controlata de grupul austriac de petrol si gaze OMV, care detine 51,01% din actiuni. Printre ceilalti actionari se numara Ministerul Economiei, cu 20,63% din titluri, si Fondul Proprietatea (FP) - 20,11%.

Citeste si:

Sefa Petrom: Vestile NEGATIVE din strainatate au adus ESECUL vanzarii actiunilor