Mark Mobius, seful Templeton Emerging Markets, urmareste cu atentie pietele europene emergente, in special Romania, unde vede numeroase oportunitati de afaceri, mai ales in energie si transporturi, precum si Rusia si Polonia.

"In Europa, continuam sa urmarim indeaproape pietele emergente, in special Romania, Rusia si Polonia. In Romania continuam sa vedem o multime de oportunitati, mai ales in sectoare precum energia si transporturile", a afirmat Mobius intr-un articol publicat pe site-ul economic citywire.

Mobius este foarte incantat de Rusia, unde exista un potential ridicat, in special in agricultura, domeniul resurselor naturale si cel petrolier.
Potentialul Poloniei rezida din structura politica solida si cresterea PIB-ului. Polonia este singura tara din Uniunea Europeana care a inregistrat crestere economica in perioada 2008-2009 a crizei financiare mondiale.

Investitorul crede ca situatia datoriilor suverane din Europa nu este la fel de grava ca criza datoriilor din Statele Unite, atat in privinta amplorii cat si a posibilului impact asupra economiei mondiale. Atentia ar trebui sa se concentreze din acest motiv asupra crizei datoriilor din SUA.

Trebuie sa se tina seama ca toleranta fata de datorii este in general afectata de nivelul de incredere a investitorilor, iar eforturile trebuie sa se concentreze pe refacerea acesteia, a spus Mobius.

El considera improbabil ca criza datoriilor din Europa sa duca la o recesiune mondiala, intrucat numeroase tari din alte regiuni ale lumii inregistreaza crestere.

FMI anticipeaza ca statele emergente vor avea in acest an o crestere economica de 6,6%, de trei ori mai rapida decat ritmul de 2,2% prognozat pentru tarile dezvoltate.

Sursa imagine:
franklintempleton.co.uk


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Mark Mobius: Trebuie sa fim pregatiti pentru o corectie de 30-40%