Sefii producatorului de aluminiu Alro Slatina (ALR) spun ca pana la rezolvarea crizei din Europa nu vor sa mai discute despre oferta publica secundara programata initial pentru aceasta vara si ulterior amanata.
In conditiile actuale nu mai putem sa vorbim despre oferta publica. Pur si simplu instabilitatea din piete este prea mare pentru a ne gandi la asta. Pana cand nu vedem o rezolvare a crizei datoriilor suverane nu avem cum sa facem oferta”, a declarat Marian Nastase, Vicepresedintele Consiliului de Administratie Alro.

Acesta a tinut sa sublinieze ca in pietele internationale “sute” de oferte publice sunt trecute in stand by din cauza problemelor financiare din Europa.

Nu vedem nicio fereastra pentru oferta publica, poate doar o <fanta> de lumina. Banii din aceasta oferta urmau sa fie folositi pentru dezvoltarea operatiunilor Vimetco atat din Romania cat si de peste hotare”, spune Nastase.

Grupul Vimetco, principalul actionar al producatorului de aluminiu, anuntase in luna mai 2011 ca vrea sa vanda 21% din actiunile Alro prin intermediul unei oferte publice secundare pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB). La acel moment oferta era estimata la 140 de milioane euro. Dupa scaderea burselor din aceasta vara, pachetul de actiuni ar valora in prezent 127 milioane euro.

Alro este de altfel una dintre putinile actiuni de pe Bursa care au rezistat intr-o anumita masura la valul scaderilor din ultima perioada.

Sursa imagine: Freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri