CNVM aproba extinderea conturilor globale pe companiile din BET

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat extinderea conturilor globale si a mecanismului fara prevalidare a instrumentelor financiare pentru companiile ale caror actiuni sunt incluse in indicele BET.

Masura va incepe sa fie aplicata din data de 14 noiembrie. Indicele BET este compus din titlurile celor mai tranzactionate zece actiuni din piata (cu exceptia SIF-urilor): actiunile in cauza sunt cele ale BRD, Petrom, Fondul Proprietatea, Banca Transilvania, Transgaz, Transelectrica, Biofarm, Bursa de Valori Bucuresti, Azomures si Broker Cluj.

Expertii din piata de capital romaneasca au cerut adesea extinderea conturilor globale la intreaga piata, motivand ca investitorii straini nu sunt familiarizati cu tranzactionarea prin conturile individuale (vechea metoda folosita pe BVB).

In prezent, doar actiunile Erste Bank, Fondul Proprietatea si Petrom se tranzactioneaza prin conturi globale.

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri