Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat extinderea conturilor globale si a mecanismului fara prevalidare a instrumentelor financiare pentru companiile ale caror actiuni sunt incluse in indicele BET.
Masura va incepe sa fie aplicata din data de 14 noiembrie. Indicele BET este compus din titlurile celor mai tranzactionate zece actiuni din piata (cu exceptia SIF-urilor): actiunile in cauza sunt cele ale BRD, Petrom, Fondul Proprietatea, Banca Transilvania, Transgaz, Transelectrica, Biofarm, Bursa de Valori Bucuresti, Azomures si Broker Cluj.

Expertii din piata de capital romaneasca au cerut adesea extinderea conturilor globale la intreaga piata, motivand ca investitorii straini nu sunt familiarizati cu tranzactionarea prin conturile individuale (vechea metoda folosita pe BVB).

In prezent, doar actiunile Erste Bank, Fondul Proprietatea si Petrom se tranzactioneaza prin conturi globale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri